laupäev, 26. jaanuar 2013

Sportlik nädalavahetus Ida-Virumaal

Foto: sakaspaa.blogspot.com

Sel aastal otsustas spordiklubi iga-aastase nn mäe puhkuse (suusa või lumelaua reis) Soome asendada hoopis Eestimaise talve seiklusega. Asukohaks valiti Ida-virumaal asuv Kohtla kaevanduspark.

Kuna minu nädal oli olnud parajalt hullumeelne tänu eksamitele koolis, mis tähendas ühtlasi ka magamata öid, siis otsustasin päev varem Ida-Virusse aklimatiseeruma minevale grupile ära öelda ning sõitsin peale eksamit Rakverre, et ennast korralikult enne ees ootavat väsitavat spordipäeva välja puhata. Plaan oli hommikul Rakverest startida, et "actioni" alguseks kohale jõuda. Hommikul oli uni aga nii magus, et Kaevandusparki jõudsin alles pärastlõunal. Selleks ajaks olid läbi juba nii pooled sportlikud tegevused kui ka maa-alune ekskursioon kaevanduses. 

Õnneks polnud siiski veel kõik läbi kui mina kohale jõudsin - võistkondlik võistlus ootas alles ees, milleks oli orienteerumine. Oma võistkonnale valisime strateegiliselt nimeks "Esimesed", mida ka uhkelt kaitsesime, võites selle võistluse :) Olime lausa nii osavad, et võistluse korraldaja kahtlustas meid sisemise abi kasutamises, sest talviseid olusi arvestades saime me kõik punktid kokku kogutud kahtlaselt kiiresti :) 

Kui võistlused läbi, siis ootas ees sõit peo- ning ööbimispaika, mis pidi olema üllatus. Arvestades meie grupi suurust kahtlustasin ma, et äkki viiakse meid Saka mõisa ning mu kahtlused osutusid tõeks :) Kohale jõudes oli veidi aega ennast valmis seada õhtusöögiks ning brasiilia karnevaliks. Õhtusöögi ajal tehti ka kiire kokkuvõte Nordea Spordiklubi tegemistest aastal 2012 ning autasustati parimaid. Kusjuures isegi mina sain seda au ja uhkust tunda, mitte et ma midagi erakordset oleks korda saatnud ;)  

Kõht täis ning auhinnad jagatud, seega oli aeg alustada brasiilia karnevaliga. Kuna ma enamuse ajast kohvris elan, siis olin pea ainuke, kel karnevaliks kostüümi polnud, aga see ei seganud meeleolu. Tants ja trall käis hommikuni... tantsumaratoni näol oli tegu ikka päris korraliku trenniga. Oleks pidand sammulugeja või pulsivöö peale panema ning endomondo ka tööle :)

Eks näis, kas järgmine aasta lähme taas mägede võlusid nautima või seikleme taas kuskil Eestimaa metsade vahel. Tuleb mis tuleb, selle seltskonnaga saab vahva olema igal pool :)






neljapäev, 17. jaanuar 2013

Aqva Spa

Rakveres Aqva Spa-s olen ma tegelikult käinud mitmeid kordi. Enamjaolt mõnulenud sealses vee- ja saunakeskuses ning korra nautinud Emeraude Spa hoolitsusi. Seekordne külastus oli aga eriti nauditav, sest peale 5 tundi metsas müttamist olime me selle välja teeninud ning see tekitas eriliselt hea tunde :)



Kuna WinterXdreamist oli veel külm sees, siis suundusime koheselt saunakompleksi. Esmalt aurusaun, seejärel soolasaun, kus ennast soolaga kokku mökerdasime, mille peale pool keha kipitama hakkas :D  Peale soola maha pesemist suundusime Sanaariumisse ning siis mullivanni oma lihaseid lõdvestama.

Saunas käies tuleb ju vedelikku ka tarbida, seega seadsime sammud baari poole, kus minu ja Liina valikuks osutus banaani-vaarika smuuti ning Kac sai moijto. Olgem ausad, moijto oli kordades parem ja värskendavam, kuid kahjuks olin mina roolis, seega pidin oma smuutiga leppima, mis maitses ka tegelikult väga hästi. Kui joogid kätte saime, siis seadsime oma sammud Caldariumisse, kus sai mõnusalt jooke nautida ning lobiseda. Sealt taaskord uuele sauna ringile: Aurusaun; aroomi aurusaun ning infrapuna saun ja siis jälle vette lihaseid lõdvestama (kõigepealt välibasseini ning seejärel vee joa alla suurde basseini).

Kui me algul arvasime, et me 2,5h saunades ning basseinides veeta ei viitsi, siis tegelikkuses kulutasime me ära praktiliselt kogu aja - aeg lihtsalt lendas.

Foto pärit aqva spa kodulehelt.

WinterXdream 2013

Eellugu:
Aasta viimasel päeval on pea ikka igasugu häid mõtteid täis, ei erinenud selle poolest ka 31.12.2012. Ühesõnaga, vaikselt omaette mõtiskledes tuli idee, et võiks ikkagi WinrerXdreamil osaleda. Selleks aga võistkonda vaja. Selles osas pikka mõtisklemist ei olnud vaja teha, vaid sai kohe avatud ühine chat Liina ja Kaciga ning idee neile välja käidud. Kac kahtles ja ütles, et on nõus kui Liina on nõus. Selle peale helistasin Liinale, et Kac on nõus, mille peale ka Liina nõus oli. Seega sain Kac-le öelda, et Liina on nõus ja registreerisin ruttu võistkonna ära :) 

Leppisime kokku, et võtame võistlust rahulikult -  sörgime natu ja matkame. Rõhku paneme seltskonna nautimisele ning lobisemisele, sest pole üksteisega juba ammu kokku saanud. Ühtlasin panime paika ka plaani, et peale võistlust premeerime ennast spa külastusega, sest võistlus toimus sel korral Ebaveres, mis on kiviviske kaugusel Rakverest, kus asub Aqva Spa.

Võistluspäev: 13.01.2013
Hommikul sai kokku pakitud pool elu ning see kõik autosse tassitud, sest ega ei suutnud ju otsustada mida selga panna. Kui Kadri peale korjasin, siis oli näha, et ta oli suhteliselt sama teinud, sest teda ei olnud asjade vahelt nähagi kui ta ukset välja astus. Rakverest võtsime peale ka Liina ning võistluskeskusesse jõudsime ca 40min enne starti. Kuidagi suutsime ikka jokutada, nii et kaartide avamise ajaks me stardialasse veel jõudnud polnud. Aga noh, polnud hullu. Mõni minut enne starti olime siiski edukalt stardis ja uudistasime kaarti ning tegime plaani ja siis kõlas pauk ja seiklus võis alata :)

Rahulik matk ning mitte jooksmine läksid meelest koheselt kui stardipauk kõlas. Liina tuiskas jooksujalu mäest üles ning mina ja Kac kannul. Peagi tuli aga puhtalt teelt põllu peale lumme sumpama minna, kuid see Liinat ja Kac-i ei seganud - kalpsasid nagu noored kitsed jooksujalu punkti poole. Aeg lendas ja punktid kogunesid ning vanad spordivigastused hakkasid endast märku andma (sel korral siiski mitte minul). Päris valus oli vaadata nii Liinat kui Kac-i -  jooksmisest oli saanud lonkamine, sest Liinal tegi põlv haiget ning Kac-l keeldusid tema puusasirgendajalihased temaga koostööst. Tsiteerides Kac-i "Ülevalpool vööd on kõik suurepärane, aga alumine osa on nõrk". Võtsime vastu otsuse, et kõige kaugemasse punkti ei lähe, sest liikumine oli muutunud aeglaseks. Samuti otsustasime kõrvale jätta edasipidi punktid, kus palju lumes sumpama peab, sest paks lumi ning ebatasane jalgealune muutsid neil liikumise veel rohkem väljakannatamtuks. 

 Tänu oma teokiirusel liikumisele hakkas külm, sest jalad olid märjaks saanud ning eelnevast jooksmisest oli ka nahk märg. Kui algselt oli eesmärk lisaülesanne ikkagi ära teha, siis vaevaliselt finishi poole liikudes ning ise külmast värisedes võtsie vastu ühise otsuse, et aitab küll -  lõpetame enne kui asi täiesti käest ära läheb. Tahame ju siiski seda päeva ja võistlust positiivse emotsiooniga meenutada. Nii jäigi -  finisheerusime ajaga 4h 59min ja kogusime 19 punkti 30st.

Täna, mõned päevad peale võistlust, võin ainult uhke olla meie üle, et meil nii palju mõistust peas oli, et uhkuse alla neelasime ning finisheerusime tund enne kontrollaega ja ei sundind endid poolvigastena edasi pingutama :) Väga väga vahva päev oli -  super ilm, super loodus, super seltskond! MÕNUS! :)

Järgmine aasta Haanjasse, et vallutada sealsed 40 tippu! ;)

teisipäev, 1. jaanuar 2013

2012

Pokaal veini, küünlad põlema ning väike mõttepaus - milline oli minu 2012.

Reisimine
TripIt-i andmetel viibisin ma aastal 2012 Eestist väljas 93 päeva - kolmandik sellest puhkamas ning ca 2/3 tööasjus. Siinkohal tean juba ette, et aastal 2013 saab see märksa märksa suurem olema, sest pool tööajast veedan tõenäoliselt meie naaber vabariigis. Kes teab, võib-olla tuleb isegi elamisluba taotleda, aga pole veel sellele eriti mõelnud ning tegeleda viitsind. Ühtlasi on ka juba paigas esimene puhkusereis, kuid sellest juba siis kui minek :)

2012 viis mind esimest korda kahte uude kontinenti: Aasia ning Austraalia ja Okeaania. Riikidest lisandusid Singapur, Uus-Meremaa ning Malaisia (millest on kirjas ka päris pikalt varasemates postitustes). Puhkuse mõttes sai veel tehtud Road Trip Prahasse, külastatud Helsinki EM-i ning loomulikult juba iga-aastane traditsiooniline reis Göteborgi, et joosta GöteborgsVarvet-t :)

Töö ja kool
See kategooria võtab kohe ohkama, sest just need kaks hõivavad enamuse mu ajast ja tekitavad korralikult stressi. Esimest korda jõudsin ma tööl sellisesse staadiumisse, kus mind aeti nii endast välja, et ma suht karjusin telefonis oma projektijuhi peale (well, ise ta põhjustas selle ning ta oli selle rohkem kui küll ära teenind). Samuti oli see esimene aasta, kus ma Nordea töötajana veetsin öö kontoris (EURO ajal sai seda tehtud korduvalt.. aga noh, EURO oli ka väga erakordne projekt). Samas on sel aastal tööl väga palju põnevaid asju juhtunud ning palju väljakutseid olnud, mille üle võin ainult rõõmustada. Väljakutseid ma ju armastan ning eks see ole ka üks põhjuseid, miks ma uuel aastal palju aega Lätis veetma hakkan ;)

Koolist ei taha väga rääkida - kuidagi koormavaks on see muutunud ja ei ole väga tahtmist sellega tegeleda. Samas sügisel tundus väga hea ideena võtta koolis endale vaba ainena rootsi keel, mis tähendas, et ma pidin iga nädal 2x koolis käima (peale paari nädalat olin ma oma hea idee üle "väga õnnelik"). Samas, nüüd kui rootsi keel läbi, siis mul on jällegi hea meel :) Tänaseks on vaja teha veel paar jõupingutust ning siis lõputöö kirjutada...  saan hakkama: :)

Sport ja tervis
2012 spordi ega tervise kohapealt ei hiilanud. Kui nüüd aus olla, siis nii palju terviseprobleeme pole mul kunagi olnud kui just sel aastal. Kevadel hakkas mind vaevama midagi müstilist.. mis see oli ja mis selle põhjustas, seda ei tea ma tänaseni ja seda suutnud tuvastada ka arstid. Sügisel ütles tervis jälle korra üles nin asi läks isegi nii käest ära, et sattusin haiglasse. Selle jama jaoks valisin ma loomulikult "parima" aja - arstide streik ning esimene lumi (mis tähendas, et liikluses oli totaalne kaos ning taksosid polnud võimalik saada).

Tänu mu "suurepärasele" tervislikule olukorrale olid ka sportlikud saavutused sellised nagu nad olid. Kõigest hoolimata sai siiski osaletud WinterXdreamil ning ka Xdreami Tallinna etapil. Lisaks sai läbitud poolmaraton kolmel korral (just nimelt läbitud, sest jooksmiseks ei saa neist ühtki nimetada ... kõigil kolmel aeg üle 2h). Samas treenimine on muutunud lõbusamaks - palju toredaid uus trennikaaslasi, kellega käia ÜKE-s, jooksmas ning suusatamas :)

Aasta 2012 sportlikuks saavutuseks tuleks lugeda langevarju hüpet, millega ma sain hakkama Uus-Meremaal 12 000 jala kõruselt. Minu esimene, kuid kindlasti mitte viimane.

Ainuke asi mille kallal viriseda võin on asjaolu, et paljud oma sõbrad olen unarusse jätnud, aga selles osas loodan ennast juba uuel alanud aastal parandada :) 

Kokkuvõtteks võib öelda, et viriseda saaks rohkem kui küll, aga tegelikult on päris vahva aasta olnud. Sellegipoolest loodan, et 2013 tuleb parem, väljakutsuvam, arendavam ning seiklusterohkem :)