pühapäev, 13. juuni 2010

Kopenhaagen

Göteborgist jätkus minu tee Kopenhaagenisse Marile külla, et sealt juba üheskoos Islandi ning Gröönimaa poole sõita. Ma ei tea miks, kuid Kopenhaagen meenutab mulle kuidagi Göteborgi ning seal ringi jalutdes on tunne, et oleks oma kodulinnas – hea ja kodune. Kuna Kopenhaagenisse jõudsime nädala keskel, siis sel ajal kui Mari töö oli, tegime meie Meelikuga linnale ringe peale. Avastasime ka kiriku, mille torni sai ronida (algul seest, kuid pärast juba väljast). Mina kui teada tunda foobik kardan ka loomulikult kõrgust kuid värisevate jalgadega suutsin siiski torni ronida ning uksest isegi 5 sammu eemale astuda. Katuse äärt mööda kulgev keerdtrepp jäi sel korral aga minu jaoks vallutamata, see oli juba minu jaoks liig mis liig.


Selle kiriu tornis käisime :)

Göteborg and GöteborgsVarvet

Traditsiooni kohaselt veedan ma mai teises pooles umbes ühe nädala Göteborgis ja seda põhjusel, et just sel ajal toimub GöteborgsVarvet ehk Göteborgi poolmaraton. Sel aastal osalesin ma sellel jooksul juba neljandat korda ning võrreles aegu on toimunud iga aastaga areng, paraku küll taandareng. Sel aastal muidugi üllatas Göteborg eriti kuuma ilmaga, mis tähendas minu jaoks automaatselt seda, et kiiret aega ma ei hakka üldse üritamagi ning nähes raja ääres kuumusest kokku kukkunuid jooksjaid, olin ma endaga rahul, et ei hakanud rabelema ning seda võistlust pigem kui ühte pikka jooksutreeningut võtsin :)

Kuna sel korral oli meiega kaasas ka isikuid, kes viibisid Göteborgis esimest korda, siis sai nendega koos Göteborgi vaatamisväärsusi taasavastamas käidud. Liseberg, Götaplatsen, BotanikGarden, Slotskogen jne.