pühapäev, 19. juuni 2011

Saatuse heidikute kuu

Eugene O'Neill "Saatuse heidikute kuu"
Lavastaja: Ingomar Vihmar
Mängukoht: Laitse Graniitvilla
Draamateater

Tegevus toimub 1923. aasta septembris ühes hooletusse jäetud Connecticuti farmis. Farmi eest kannab hoolt vanamees koos oma teravkeelse tütrega, sest kolm perepoega ei ole suutnud oma isa välja kannatada ning olid otsustanud järge mööda kodust lahkuda ja omal käel hakkama saada. Farmi omanikuks on noor mees - alkohoolik ning peremehe joomakaaslane, kellesse peretütar armunud on. Ühel kuuvalgel ööl plaanib vanamees noortele kavalat intriigi, ent noored saavad sellest peagi aru ning selle asemel saab sellest kuuvalgest ööst hoopis tõerääkimise ning armastuse öö.

Tõsine ning kurb lugu, kuid hoolimata sellest on pool etenduse ajast kõht naerust krampis ning suu kõrvuni peas. Super hea esitlus kõikidelt peaosatäitjatelt - Kersti Heinloo, Jaan Rekkor ning Märt Avandi. See on lavastus mida peab nägema. Ülivõrdes SUPER hea!

reede, 17. juuni 2011

Noor Eesti

Tekst: Kairi Kruus, Jan Rahman, Eva Samolberg ja Jaanus Rohumaa
Lavastaja: Jaanus Rohumaa
Rakvere Teater
Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri selleaastane suvelavastus viib meid tagasi aastasse 1917, andes meile võimluse kohtuda selle aja suurkujudega: Marie Under, Henrik Visnapuu, Ants Laikmaa, Friedebert Tuglas, Artur Adson, Johannes Semper, August Gaililt.

Johannes Semper kutsus eelpool nimetatud suurkujud kokku, et taastada kirjandusühendus "Noor Eesti", kuid selle asemel sündis hoopis midagi uudset - "Siuru".

Ilus luule, kaunid ja väljapeetud näitlejad, teatripark, mis õhtu hämaruses aina maagilisemaks muutus - nii võiks kirjeldada seda õhtut. Näitlejatest jäid eriti silma Mait Joorits ja Peeter Rästas.

Lisaks peab kiitma veel teatri korralduslikku poolt - istmealused, soojad pleedid ning sääsetõrje. Küünaldega valgustatud tee parklani. Super!