kolmapäev, 18. aprill 2007

Getting to YES

"You should go into the meeting with an open mind. An open mind is not an empty one!"

R.Fisher & W.Ury

pühapäev, 15. aprill 2007

jaapani aed



Because I said so



Järjekordne naistekas ja jällegi meeldis :)

Kenad näitlejad, palju nalja, romantiline jne

Jällegi: Soovitan (vähemalt naistele) ;)

Arstil käimne Rootsi moodi

Niih, reede hommikul tekkis mul vajadus kasutada Rootsi arstiabi - nimelt ärkasin hommikul üles ja korralikult hingata ei saand... valus oli. Mõtlesin, et ootan natuke ja vaatan, kas läheb paremaks, aga peale 3h ei mingit muutust. Njah, mis siis ikka.. Kuna hingata on vaja, siis võtsin Alla Maria kaasa ja seadsime sammud arsti poole.

Esimene peatus - Kliinik kohe Chalmersi juures. Läksime registratuuri ja ütlesime, et arsti juurde vaja. Sealt vastu, et kahju küll, aga kõik hädaabi ajad on juba kinni tänaseks, et kui elus olete võite homseks aja kirja panna. Mõtlesime, et homseni nagu küll oodata ei taha.. seega pakuti, et õde võib üle vaadata... Noh, see juba parem variant.. võttsi siis andmed mult ja teatab, et ma ei kuulu üldse selle kliiniku alla, et pean hoopis kuskile kesklinna minema.. mõtlen et wtf... aga lõpuks ikka saime tädi niikaugele, et õe vastuvõtule ikka saan seal. Noh, peale pooletunnist ootamist lõpuks õde kutsubki mind.. kysib paar küsimust ja ütleb, et ei.. sa ikka pead arsti juurde minema - Kesklinna.

Nii, kesklinnas... võtan numbri, kõigepealt selleks et üldse registratuuri saada.. 40inimest on enne mind. Lõpuks, peale 2h ootamist saan registratuuri. Esitan oma ID ja ütlen, et rootsi personnummer on ka olemas.... tädi vaatab mulle lolli näoga otsa ja ytleb, et aga sul ei ole rootsi ID kaarti... sa pead maksma 1500 SEK ... mul nii, et wtf.. seda raha ma nüüd küll ei maksa ja mis mõttes nii palju.. teised enne käinud ja siis paarsada krooni olnud... Alla Maria vaatab läbi ukse, et mis krt toimub, et seal niikaua olen.. tuleb siis sisse ja uurib, et mis probleem on... räägin talle ja siis ta vaatab, et wtf.. et ta käis seal samas kohas ja tal ka ei ole rootsi ID kaarti ja maksis ka paarsada krooni, et mida nad krt seletavad.. AM siis seletab nii inglise kui ka rootsi keeles, et krt, mul on ju rootsi personnummer, et sellest peaks ju piisama ja siis lõpuks... peale ma ei tea mitmendat korda mainimast tädi ärkab, et aaaa, sul on personnummer.. ok, ytle siis viimased 4 nr't... ja teenustasu 200 SEK.. noh, nüüd me juba räägime... sain siis ennast regatud ja nüüd uude järjekorda.. ehk siis ootame arsti kutset.

See läks suht ruttu, pool tundi ja kutsutigi sisse.. Arst tuli ja kuulas ja vaatas.. njah, kopsud korras, aga mingid pisikesed lihased ribide all paistes (ma ei tea küll millest)... saatis mu retsepti apteeki ja sain oma rohud kätte... ja täna on juba täitsa ok olla, kuigi jooksma veel ei riski minna.

pühapäev, 8. aprill 2007

300

Teine kinokülastus - film nimega 300. Olin poole kõrvaga kuulnud erinevatest allikatest, et hea film ja tasub vaadata jne jne.. Kuna plaan oli kinno minna ja midagi muud nimekirjas ei olnud, mida oleks vaadata tahtnud, siis langeski otsus 300 kasuks.

Aga nagu tavaliselt, ega ma ei viitsind ju uurida, millest see film on ja kui kinos põhiline vaatajaskond oli meessoost, siis tekkis kahtlus ja sain ka Laurtsi käest kinnitust, et jah.. on küll sõjafilm. Nja, mis siis ikka, nii mõnigi sõjafilm mu lemmikute hulgast.

Ja siis see algas... julm, karm, kohati õudne.. aga samas hea .. ühesõnaga ega ma ei kahetse küll et vaatama läksin.

Ehk siis võite küll vaatama minna ;)

Aeroseum

Tuleb välja, et Göteborgis on ka lennundusmuusem ja loomulikult Laurtsil oli vaja sinna minna. Kuna muuseum veel ametikult avatud ei ole ja külastada saab vaid teatud päevadel ja teatud kellaaegadel kui organiseeritakse ringkäik, siis teisipäeva õhtu oli sisustatud. Ma ei viitsind väga minna, kuna ei ole just eriline lennundushuviline, aga mõtlesin, et noh, mis siis ikka, et võib selle pool tunnikest või tunnikese ju seal ringi jõlkuda... aga üllatus üllatus... tuur kestis 2,5h ja loomulikult rootsi keeles :D Mõningatest asjadest sain ma aru, kuid enamusest siiski mitte... aga paar vabatahtlikku tõlkisid meile (st mulle, sest Laurts pilidistas enamuse ajast) juttu inglise keelde.

Kokkuvõttes ei olnudki nii igav, aga ikkagi.. mulle oleks piisand ka tunnist ajast :D

Rohkem infot: Aeroseum

Jalutuskäik botaanika aias

Kevadel on botaanika aias kena.. mais tuleb uuesti minna, siis on veel ilusam :)






Ja kohustuslik fotosessioon puust loomadega :)

BigJump

Igal aastal toimub jaanuari lõpus Chalmersis suusa- ja lumelaua hüpete võistlus... aga kuna sel aastal oli väga väga soe ja seetõttu ka lumevaene jaanuar, siis mõeldi, et olgu.. teeme võistluse veebruaris, et siis ikka lund on.. Noh, veebruar hakkas läbi saama, aga lund pole.. Mõeldi siis vanarahva tarkuse peale, et ega talv taeva jää ja otsustati võistlus märtsi lükata... Mõeldud tehtud!! Märts peaaegu läbi, aga lund ikka pole.. selle asemel on väljas hoopis 16 kraadi sooja ja lilled õitsevad. Võistlust aga ära jätta ei saa ja seega 31märtsiks koguti Chalmersi ette suur hunnik lund ning ehitati hüppeplatvorm ja saigi talverõõme nautida :)