esmaspäev, 30. mai 2011

Tööinimese argipäev

Esimene tööpäev... Sa kuulad Stevie Wonderit ja kõik on hästi.

3 kuu pärast ...

Sa kuulad House-muusikat (sul on kiire ja sa pole kunagi kindel kas oled tulemas või minemas).

6 kuu pärast...
Sa kuulad Heavy Metalit (Su päev algab kell 8 ka lõppeb kell 8).

9 kuu pärast...
Sa kuulad Hip-Hopi (Sa oled läinud paksuks, sul on stress ja sa kannatad kõhukinnisuse all)

Aasta hiljem...

Sa kuulad Gangsta Räppi (Su silmad hakkavad tõmblema, sa unustad mida tähendas juuksuri juures käik ja su päeva ainus eine on viis liitrit kontorikohvi).

Pärast teise aasta möödumist...

Sa kuulad Technot ja oled läinud natuke .. noh.. lolliks.


Ilusat tööpäeva jätku :)

pühapäev, 8. mai 2011

Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...

Andrus Kivirähk: "Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia..."
Lavastaja: Merle Karusoo
Draamateater

„See maja seisab keset Südalinna –
ei kaitse ingel teda, vaid kultuur!
Vassiljev ja Bubõr ta tegid sinna.
Kõik, mis ta sees, on kordumatult suur.“
/Juhan Viiiding/

Eesti Draamateatri 100 aastapäevale pühendatud etendus. Teatri tellimus esitati sakslaste poolt kahele Peterburgi arhitektile, kes kummalisel kombel ennast ühel päeval avastavadki Tallinnast, et täita sakslaste tellimus. Kuigi tellimus tuli sakslastelt annavad juhtnööre arhitektidele nii sakslased kui eestlased.. sakslaseid huvitab välimus, eestlaseid huvitab sisu.

Muhe ja koomiline, sai naerda nii sakslaste kui eestlaste üle. Väärt vaatamist.

Privileg Day Spa

Privileg Day Spa ...

Spa etikett näeb ette, et mobiiltelefonid lülitatakse spas oleku ajaks välja või pannakse hääletule reziimile. Huvitav, kas see etikett kehtib ainult spa külastajatele, aga mitte töötajatele, sest minu massaasi ajal helises massööril telefon, millele ta muide ka vastas! Ma saan aru, et on oluline, et vorst külmkapis pahaks ei läheks, aga kas sellel teemal peab rääkima samal ajal kui kliendile teenust osutatakse!?!

Teiseks häiris mind asjaolu, et minu massaasi ajal astus minu ruumi sisse nii mõni teinegi teenindaja, kes käis kapist midagi otsimas. Krt, tehke mingi eraldi ruum selle jaoks kus asju hoida, see ei ole normaalne, et uks koguaeg kinni-lahti käib. Nii ei ole võimalik lõdvestuda...

Kolmandaks häiris mind veel asjaolu, et kui massaaz lõppes siis kamandati koheselt laualt püsti ning kästi riidesse panna, sest järgmine klient ootas. Sel ajal kui ma siis kiiruga riidesse panin koristas tädi samal ajal ruumi...

Sinna "spa-sse" ma oma jalga enam ei tõsta.

reede, 6. mai 2011

Vaata, ma kukun

Johanna Emanuelsson: "Vaata, ma kukun"
Lavastaja: Diana Leesalu
Linnateater

"Kuidas see küll nii läks, et ühel hetkel ongi meil ainult kaks valikut - kas lihtsalt tantsida pimesi läbi lõputu elu või asuda mässama selle maailma vastu, mis on meid sünnitanud?"

Lugu noortest inimestest, kel vaja teha omad otsused ning korraldada oma revolutsioon(id). Aga ka need, kes on revolutsiooni taga, on tegelikult lihtsad inimesed, kes vajavad vaid armastust, mõistmist ja soojust. Lavastaja sõnul on see lugu inimestest, kes karjuvad appi, et leida abikätt, mis takistab neid kukkumast.

Tore õhtune ajaviide, peale mida jääb Veiko Tubina poolt kirjutatud etenduse nimilugu "Vaata, ma kukun" veel mõneks ajaks kummitama.