kolmapäev, 4. juuli 2007

Seiklus jõulumäel :)

Juuni keskel sai külastatud Jõulumäe tervisekeskust, või siis õigemini sealseid jooksuradasid. Kuna osa Skype'i rahvast oli pähe võtnud, et neil on vaja Sauga ringrajale rallitama minna, ja loomulikult oli Laurtsil kavaja taibikesega rallida, siis 16 juuni hommikul võtsime suuna Pärnu poole. Plaan oli selline, et Laurts veedab oma päeva ringrajal ja mina lähen Pirgsiga Pärnus jooksma ja siis rannamõnusid nautima. Aega selleks oli ju piisavalt, kuna ringrada oli üüritud neil õhtul 5-6ni.

Niisiis, Pirgsiga kokku saadud, mõtlesime et lähme katsetame Jõulumäe jooksuradasid. Mõeldud, tehtud. Sinna saabudes nägime, et oh lahe.. 25km matkarada. Kuna aega oli piisavalt, siis mõtlesime ühe pikema sörgi teha ja valisime 25km raja :) Niisiis, läksime rajale, ja peale 50m olime eksinud :D Olid jooksuradade sildid (max pikkus 15km) kuid mitte midagi 25km rajast... mõtlesime, et noh, mis siis ikka.. jookseme siis selle 15km raja ja vaatame, kas pärast viitsime veel midagi teha... Aga 10min pärast olime me ikka samas kohas.. kuigi olime terve aja jooksnud, aga lihtsalt raja märgistamisega oli natu nigelasti... aga lõpuks saime siiski järjele ja saime ~30min joosta kui rada läbi sai... huvitav kas sealne 15km rada = 3x5km... ei tea. Igastahes otsustasime auto juurde tagasi minna ja natu kaarti uurida.. ja oh üllatust, sealt leidsime et 25km rada läheb hoopis teisele poole :) Arusaamatu oli aga see, et miks siis seal oli 25km viit, kus me sellele rajale enne minna üritasime... vahet pole.. igastahes leidsime õige raja lõpuks üles :)

Kuigi oma 5-6km oli juba seljataga otsustasime siiski 25km raja ette võtta ja pealegi kulges see alguses koos 15km matkarajaga, seega kui väga väsimus peale tuleb, saaks selle lühema valida. Algus läks kiiresti, esimesed 10km olid lihtsad... aga siis hakkas janu.. ja väsimus.. ja janu ja janu ja janu.... Ühtegi silti kuskil ei olnud, et palju läbitud oli, ei olnud ka näha, et rada tagasi hakkaks keerama... otsustasime et jookseme ja kõnnime vaheldumisi, kuna joogi puudumine piinas... Peale ~1,5h (või oli see juba 2h) rajal olemist jõudsime vaatetornini .. mõtlesime, et sel hetkel on 15km läbi ja 10 veel... Nägime seal ka inimese, veepudelitega... oioi, küll oleks tahtnud ühte nendest endale.. a samas, aint 10km oli veel järgi (vähemalt nii me arvasime) seega kannatab ära. Nüüd oli kõndimine jooksmise täielikult välja vahetanud. Möödus järgmine tund ja lõpuks hakkab puuküljes silma üks silt. Uurime lähemalt.. sildil seisab "Lõpuni 9km". Esimene reaktsioon mõlemil on et WTF, ei ole võimalik... Viimanegi optimismi raasuke oli kadunud. 9km veel, ei ole võimalik :S Well, mis siis ikka... ega muud moodi lõppu ei jõua kui rada pidi edasi rühkides. Väsimus ja janu võtavad võimust, seisame silmitsi mäega mis näeb välja nagu sein ja kõige masendavam on see, et rada läheb otse sellest mäest üles... no jah, mis teha.. pooleldi neljakäpukil saab mäest üles, üleval kõnnime veel oma 100m ja siis läheb rada mäest alla... samalt poolt mäge... no krt, oli vaja siis ikka üles ronida... mõlemad sajatavad...

Mõne aja pärast näeme puutüvel siniseid märke, see tähendab seda, et 25km rada on kokku saanud 15km rajaga... Jeee, palju ei ole enam jäänud... Mõlemil tekib natuke energiat ja otsustame teha paar jooksusammu, kuid peale kahte minutit rohkem ei jaksa... piin, piin, piin...

Peale 4h ja 14min saabub lõpp piinadele... auto paistab ja paljas teadmine, et seal on joogipudelid ergastab sammu... liiter spordijooki on mõlemil hetkega otsas... ja mõte, et rada on läbi, toob naeratuse meie mõlemi näole :)

Järgmine kord jälle, sama rada, aga siis juba koos joogipudelitega :) Vot selliste ettevõtmiste jaoks ongi vaja joogipudelite vööd.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

jep, põhimst me oleme ennegi sörkinud 25 kõmmi, lihtsalt seekord oli mega rannailm, nagu plaanitud, ehk siis kuum kuum ja metsa all mitte õhk ei liigu nagu mere ääres, ehk siis janu janu. see oli ikka huvitav, kuidas keel närviliselt tõmbleb mööda suud, et leida ühtegi niisket kohta, janu.. janu.. janu :D
aga koht on super sportimiseks. Lähme kindlasti tagasi ja sörgime siis raja läbi :)

Anonüümne ütles ...

no kas siis mingit oja või allikat või midagi ei olnud.. ise kyll ei suudkas 4 tundi kuivada.. juba praegu selle juttu lugemise peale tekis janu :)

Risto