neljapäev, 31. detsember 2009

Homsest..

Enne homse saabumist tahaks veel ühe asja ära õiendada - uue aasta edukaks ja suurepäraseks mõelda, ning ühtlasi taas veidi uuema alguse puhul tavapäraseks saanud jaanuarikuine lubadus ära vormistada. Väike traditsioon meil Eretiga juba iga aasta mingi koera saba ette võtta ja sellest üle saada. Ette rutates võib küll öelda, et selleaastased lubadused tunduvad küll pigem suurte paksude koerte, mitte koera sabadena, aga noh – pole midagi, millega me hakkama ei saaks :)

Homne päev on kahtlaselt lähedal, võtaks veel, mis võtta annab. Sest sest sest, vähemalt jaanuar tuleb meil piinarikas. Heas mõttes piinarikas, kuna tegu on puhtal kujul võõrutusraviga. Seda endale teadvustades ja lubadusest kinni pidada tahtes pidime lõppsooviga kompromissile jõudma ja jaanuarikuiseks eesmärgiks pool maad lõppeesmärgini ära käia! Okei okei, mis siin ikka keerutada, hingame sügavalt sisse ja käime lubadused välja:

- Eret: võõrutub kohvist. Doh, mina küll ei julgeks seda lubada, aga Eretil on plaan kindel. Kadestamisväärne plaan igal juhul. Leppisime nii kokku, et teineteise lubadusi „püüame pidada kuni esimese rikkumiseni“ :p

- Pirgit: võõrutub ületöötamisest. Doh, Eret küll ei julgenud seda lubada, aga Pirgit pidas seda piisavalt ihaldusväärseks, et oma tahtejõud ja mõistus mängu panna. Eret „püüab sellest kinni pidada kuni esimese rikkumiseni“ :p

Et üleminek liiga ambitsioonikas ja võõrutusravi liiga drastilisi pöördeid ei võtaks, otsustasime kompromisslubaduse kasuks:

- Eret võib nädalas juua 2 doosi kohvi;

- Pirgit võib peale 19.oo tööd teha 2 päeval nädalas;

SEE nüüd siis oligi SEE – THE plan for the January.

Kuigi me peame muidugi ise hakkama saama, annab siinkohal nende kirja panemine kõigile ilusa võimaluse meid meie tegudes toetada. Kui Eret nillib kohvimasina läheduses, siis olge head töökaaslased ja sõbrad, pakkuge talle teed. Kui mind on 18:55 onlines busy-na näha, siis halvemal juhul on kambakat vaja aga kergemal juhul piisab ühe inimese jõust, et mulle mu lubadusi meelde tuletada.

Ette tänades,

Suured Lubajad

laupäev, 19. detsember 2009

Vertigo

M. on töörügaja, nagu ka mina ning seetõttu premeeris meie kallis tööandja ka teda Vertigo külastusega. Kuid kuna M. rügab nii palju tööd teha, siis ei olnud tal seda enne eilset õhtut aega lunastada.

Pean tunnistama, et Vertigo on ennast kõvasti parandanud võrreldes viimase korraga kui seal käisin (Pirgs kirjutas sellest siin). Hinnad on langenud ning toidukvaliteet kordades parem. Võin isegi öelda, et sel korral me kõik nautisime oma toitu ning nüüd võiks sinna mõnel õhtul ka lihtsalt kohvitama-koogitama minna :)

Luikede järv

Pjotr Tšaikovski "Luikede järv"
Koreograaf-lavastaja: Tiit Härm
Rahvusooper Estonia

Unistav prints, kellel oleks justkui kõik olemas, kuid ometigi tunneb ta end üksiku ning mittemõistetuna... Seetõttu põgeneb ta oma virtuaalsesse maailma, kust leiab nii õnne kui armastuse. Kuid kuidas viia kokku ideaalmaailm ning reaalelu?

Tegemist oli minu jaoks esimese balletiga ning ning kindlasti ei jää see viimaseks. Nähtut on raske sõnades kirjeldada, seda tuleb ise kogeda. Kes ei ole näind, soovitan soojalt. Midagi ilusat nendesse külmadesse ning pimedatesse õhtutesse..

teisipäev, 8. detsember 2009

Minu tädi

Morris Panych "Minu tädi"
Lavastaja: Aleksander Eelmaa
Linnateater

Üksik mees saab ühel päeval oma tädilt kirja, et too on suremas. Hoolimata sellest, et ta pole tädi juba ligi kolmkümmend aastat näinud, jätab ta kõik tegemised sinnapaika ja kiirustab tädi juurde. Tädi aga ei kavatsegi surra ja nii saavad päevadest nädalad ning nädalatest kuud...

Kokku saavad kaks üksikut hinge, kes on teineteise jaoks vajalikud. Hoolitsedes tädi eest ning talle oma raskest elust jutustades, leiab mees oma elule mõtte. Tädi aga, nähes et ta ei ole enam üksi, leiab igatsetud rahu.

Väga suurepärane näitlejatöö nii Helene Vannari kui ka Andres Raagi poolt, arvestades et tädi tegelaskuju lausus kogu etenduse jooksul vaid paar üksikut lauset. Minu jaoks sisukas etendus ning võib öelda, et oli vaatamist väärt.

teisipäev, 1. detsember 2009

ISU European Figure Skating Championships 2010

19. - 24. jaanuar 2010 toimuvad Tallinnas ISU Euroopa Iluuisutamise Meistrivõistlused.

Kõik finaalide ning lõputseremoonia piletid on juba välja müüdud ning kuna ma hakkasin piletitele liiga hilja mõtlema (nagu tavaliselt), siis õnnestus mul saada pilet ainult paarissõidu finaalile (mis on tegelikult ka minu lemmik), kuigi oleks tahtnud kaasa elada ka omadele. Lisaks paarissõidu finaalile on plaan osaleda ka avasteremoonial. Vähemalt veidike saan osa sellest ilust ja melust :)

Evita

"Evita"
Andrew Lloyd Webber & Tim Rice
Lavastaja: Georg Malviu
Teater Vanemuine
Mängukoht: Nokia Kontserdimaja

Muusikali sisuks on Argentiina presidendi Juan Peróni naise Eva Peróni elu, jutustatuna teise moodsa ikooni, Ché Guevara, poolt.
„Evita“ anti kõigepealt 1976. aastal välja muusikaalbumina. Plaadi edu viis lavastusteni Londoni West Endis 1978 ja Broadwayl aasta hiljem. 1996. aastal valmis filmiversioon, mille staarideks olid Madonna Evita ja Antonio Banderas Ché Guevara osas. Nii Evita kui Ché sümboliseerivad popkultuuris teatud naiivseid uskumusi: usku paremasse maailma; elu, mis ohverdatakse vaeste ja alandatute eest. Need on müüdid, mis omal moel järgivad Kristuse eeskuju. Tegelikult pole teada, kas Ché Guevara ja Evita Perón üldse kunagi kohtusid …

Kuna mõned aastad tagasi ilmus muusikale nagu seeni vihmase ilmaga, siis natuke kõhklesin "Evitat" vaatama minnes. Õnneks sain aga väga positiivse üllatuse osaliseks, sest etendus oli tõesti väga hea ja pealgi oli tegemist veel esietendusega :) Ning Maarja-Liis tõestas jälle, et hääl on tal võimas ja kannab välja ükskõik kui võimsa rolli.

Milleks ...

Viimasel ajal olen tihti mõelnud, et milleks ma seda kõike teen...

Koguaeg on kiire ja üha enam ning enam kuuled ennast erinevatele kutsetele vastamas eitavalt, tuues põhjuseks, et aega ei ole sest tööd on vaja teha. Hommikul oled üks esimesi kes tööle jõuab ning õhtul üks viimaseid kes lahkub (ei, ma ei loe pool päevast ajalehte ega surfa netis ringi, ma tegelikult teen ka tööd). Siis korraks trenni, et peale seda taas tööd teha. Ja kui tekib mõni vabam hetk, siis selle kasutad selleks, et korvata mõned lühikeseks jäänud ööd. Milleks? Milleks ohverdan ma oma vaba aja, oma une, oma tervise? Oleks siis, et midagi targemat ei ole teha.. aga on ju. Nimekirjas on palju tegevusi, millega tahaks tegeleda kui vaid aega oleks. Eriti "tore" on veel kuulda, et see ju ongi normaalne tänasel hetkel, sest meil on ju majanduskriis. No olgem ausad, ega ei ole ikka küll normaalne!

Kuidas ja miks siis sellisesse olukorda on jõutud? On antud lubadusi, mis andmise ajal olidki realistlikud ja teostatavad, kuid iga päev sõidab vahele mitmeid muid teemasid, mis julmalt röövivad aega ja ainuke võimalus oma kredibiilsust säilitada on teha pooled töö asjad omal vabal ajal, et lubatud tähtajast kinni pidada, ilma et töö kvaliteet kannataks. See aga omakorda viib selleni, et kui on vaja korda saata mõni väga kriitiline asi, siis vaadatakse just sinu otsa, sest on ju teada, et sind võib usaldada... no mather what, aga sina teed ju selle asja ära kui sulle vastav ülesanne anda...

Huvitav, kuidas sellesse kõigesse suhtuma peaks. Teha tööd vaid selleks ettenähtud ajal,ehk siis poole 9-st kuni poole 6ni ja kui valmis ei saa, siis öelda sry, aga ei jõudnud.. saad mõni nädal hiljem oma asjad kätte kui algul lubatud. Sellist suhtumist ei esine just vähe, miks peaksin mina siis teistmoodi suhtuma, olema kohusetundlik.. mina ei saa sellest ju mingit kasu - pigem on selle kõige tulemuseks olematu eraelu, punased silmad ning läbipõlenud närvid... Või on ainus võimalus alustada kuskil mujal ja loota, et seal on asjad paremini organiseeritud?

Ehk siis kui mõni annab enadale lubadusi, et järgmisest nädalast olen korralik, siis ma peaks proovima varianti, et järgmisest nädalast hakkan süüdimatuks. Eks siis näeb, mis sellest kõigest välja tuleb.