pühapäev, 22. märts 2009

Puhata ja mängida

Mäest üles ei jaksa ja mäest alla ei julge. Tere tulemast, see on Mõedaku. Maru kahju esimest korda elus, et kevad nii ukse ees on, käiks ja avastaks küll veel igasugu suusaradu. Seekord piirduski Mõedakul käimine rohkem avastamisega kui suusatamisega, sest millegipärast ei ole taustameeskond meil eriti tasemel. Määrimata suusad ja vesiraske lumi annavad umbes sellise tulemuse, et 5 km sõitu tundub nagu 15 km sõitu. Maru kahju oli sealt nii lahkuda, et ulle suusaringe ei olnud seljataga. Surmaorg ju jäi ka nägemata-läbimata, õnneks või kahjuks. Tundusid väljakutseterikkad rajad olema, järgmist talve ootama jäävad need. Hammas on verel.
Märksa paremini tuli välja teine plaan - puhata ja mängida Rakvere vee- ja saunakeskuses ja ohh.. protseduuride maailmas. Teinegi hammas verel. Majanduskriis anna asu, minu massaaziarved tasu..
Järgmine nädalavahetus - märtsi lõpp juba! - on plaan Jõulumäe suusarajad ette võtta ja pärnu spaasid julgen ka kõigile soojalt soovitada :)

2 kommentaari:

ek ütles ...

Eelolev nädalavahetus Jõulumäele suusatama ärge parem plaanige. Reedest pühapäevani peetakse seal Eesti meistrivõistlusi mitmes vanuseklassis, nii sprindis, pikka distantsi kui teatesõidud. Kõigil kolmel päeval on seal väga tihe ajakava, ja ma olen päris kindel et harrastajaid ei lubata rajale laupäeva õhtulgi peale võistluste lõppu, kuna siis hakatakse järgmiseks päevaks maratonirada ettevalmistama. www.joulumae.ee
Alternatiivina pakuks välja Ida-Virumaal Pannjärve radasid. Seda saaks kombineerida Spa-puhkusega Toila Sanatooriumis. Hetkel on Pannjärvel superheas korras 3, 5, 7,5 ja 20 km ring ja need rajad pole ka üldse mitte jäised, kuna sinnakanti metsadesse eelmise reede-laupäeva sula praktiliselt ei jõudnud.
Teise variandina minge vahelduseks Valgehobusemäele, kust põhiradadelt pöörab metsa rajamasinaga hooldatud Nelijärve/Aegviidu/Jäneda matkarada, mis hetkel samuti heas korras (testitud täna hommikul). Seal tuleb silmas pidada, et jaguks mõistuks õigel hetkel ots ringi keerata, sest sama rada tuleb ka tagasi sõita :) Aga see-eest saab 35EEKi eest päris hästi saunatada, kui keskuse juurde eluga tagasi jõuda. www.valgehobuse.ee
Järgmine laupäev on sula kohal üle kogu eesti, nii et pealelõunaks võivad rajad mõnel pool olenevalt oludest kas pehmevõitu või hoopis jäised olla. Määrida tasub suuski igal juhul. Toredat kevadsuusatamist.

Pirgit ütles ...

Aitäh heade nõuannete eest!! :)