esmaspäev, 25. september 2006

Nädalalõpp Oslos

Kuna Göteborg asub Oslole väga lähedal, siis ostsustasime Jansa ja Anneliga Oslot külastada. Sel nädalavahetusel sai plaan teoks ning laupäeva varahommikul alustasimegi oma teekonda Oslo suunas :)

Peale 4h bussisõitu jõudsime Oslosse. Ilm oli pilvine, kuid siiski soe. Panime oma asjad ära ja mõtlesime välja plaani, et kuhu minna ja mida vaadata.

Oma retke alustasime paadisõiduga, mis viis viikingite muuseumisse ja seejärel jalutasime kon-tiki muuseumisse. Mõlemeid soovitan külastada kõigil, kes Oslosse satuvad :) Peale muuseumite külastust oli kõht tühjaks läind ja seega otsustasime leida mõne koha, kus lõunatada. Peab nentima, et söök on Oslos ikka väga kallis. Oma prae eest maksime 98 NOK'i, mida ei saa just odavaks nimetada... well, kõht täis, hea olla... edasi jalutasime kuninga lossi juurde. See küll midagi erilist ei olnud .. a kuninga lossi taga oli kvartal, kus olid erinevate riikide saatkonnad... Eesti oma leidsime ka üles.. see oli pisike roosa maja, kus lapsed mängisid hoovi peal.. naljakas oli, sest teiste riikide saatkonnad olid enamjaolt ikka uhked majad..

Järgmine vaatamisväärsus - Vigeland'i park. See oli uskumatult ilus. Üle 200 skulptuuri, viiulimuusika, purskaevud, lilled... Leidsime nende sklupuuride hulgast üles ka tuntud "Vihase poisi".
Õhtul jalutasime veel toomkiriku juurde, mis oli küll suletud ja pärast poole veel mereääres asuvasse kindlusesse.

Pühapäevaks oli plaanitud Holmenkolleni külastus ja fjordide kruiis. Kui pannkookide söömine oli lõpetatud, siis võtsimegi suuna Holmenkolleni poole. Holmekollen on armas väike paigake., kust ei puudunud ka Norrale omased trollid. Tahtsime minna algul ka üles hüppetorni, kuid kuna ilm oli udune ja midagi ei oleks nagunii näinud, siis jätsime sel korral hüppetorni ronimise ära...
Peale Holmenkolleni külastust plaanisime minna fjordide kruiisile, olenemate halvast ilmast. Sadamasse jõudes vaatasime, et paat läks just ära ja seega ronimise seal lähedal asuvasse kindlusesse ja tegime aega parajaks. Igaüks leidis enda jaoks mugavaima koha, kus istuda :)

Läksime siis sadamasse tagasi ja siis lugesime silti korralikumalt ja avastasime, et see kruiis, millele me tahtsime minna, et seda enam ei korraldatagi.. nii palju siis sellest.. Mis siis ikka, läksime otsisime midagi süüa ja läksime jalutasime linnapeale ringi... Mõtlesime, et lähme Munchi muuseumisse, kuid see oli liiga kaugel ja me Anneliga läksime Rahvusgaleriisse ning Jansa sai Pirgitiga kokku, kuna ta oli seal juba käinud. Lõpuks hakkas aeg niikaugele jõudma, et oli aeg hakata bussipeale minema..

Kokkuvõtteks võib öelda, et Oslo on suhteliselt kena linn, kus on palju parke ja väga palju skulptuure. Igas linnas on leidub tavaliselt ka mõni kole linnaosa, kuid Oslos me seda üles ei leidnud ... äkki seal ei olegi :)

2 kommentaari:

Aive ütles ...

Palju see 98 NOKi eesti rahas on?

Eret ütles ...

1 NOK = 1.88 EEK, seega ~185 EEK kansalati eest maksta ei ole just väga odav, kusjuures see oli kõige odavam koht mis me leidsime :D