pühapäev, 27. august 2006

Talgud Koitjärvel


Eile sai võetud ette teekond Koitjärvele, mis on mõnikümmend aastat tagasi rajatud eestlaste talukoht. Järve äärde jalutades ütlesid vastu tulevad inimesed 'Tere' ja jäi mulje nagu olekski Eestis, mitte Rootsis :)

Seekordseks talgute eesmärgiks oli värvida majanurki ja aknaid ning need eelnevalt vanast värvist puhtaks kraapida. Ilm soosis töö tegemist ja enamus ajast sai töötada päikesepaistel, kuid pärastlõunal saabus vihm, millest talgulised ennast siiski heidutada ei laskud ja töö käis ~7'ni õhtul. Enamus plaanitust sai tehtud, kuid veidi jäi nokitsemist ka hommikuks. Peale tööd ootas ees kosutav õhtusöök ja peale seda loomulikult saun.

Saun asus majast veidi eemal ja sinna tuli minna läbi metsa. Sauna minnes ei tundunud teekond väga pikk, kuna väljas oli veel hämar ja tee oli näha. Saunast tagasi tulek oli aga omaette elamus. Väljas oli kottpime ja ega loomulikult kellelgi taskulampi polnud ja telefonidki olid majja unustatud, seega ei mittemingisugustki valgustust. Saunast välja tulles ei olnud silmad veel pimedusga harjunud ja seega otsisime jalaga pinnast katsudes teed ja hoidsime üksteisest kinni, et mitte ära kaduda ja aru saada, kuhu esimene juhtoinas läheb :) Mitu korda käisime edasi tagasi, arvates et oleme valesti läinud, kuid lõpuks hakkasid maja tuled pimedusest paistma ja samm muutus kohe kergemaks ning kerge hirm, mis oli elava fantaasia tulemusena tekkinud, kadus.

Hommikul vihma ladistas ikka veel, kuid jätkasime töödega. Kuna õnneks väga palju teha ei olnud - vaid natuke värvimist - Jansa püüdis parandada meie eilseid apsakaid, mis olime valge värviga maja tumedale seinala teinud ning mina võtsin redeli ja värvisin viimased plangud majanurgas.

Üks asi, mis kogu asja rikkus, olid puugid. Neid oli seal liiga palju, minu jalgu pidi ronis neid 6 tk, kelledest kahel õnnestus ka verd imema hakata. Jansa langes ka 3 puugi ohvriks, kuid teised pääsesid ilma puukideta. Loodeavasti ei toonud ma mõnda neist koju kaasa...

Kokkuvõttes oli igati lahe ja töökas nädalavahetus :)

Kommentaare ei ole: