laupäev, 24. jaanuar 2009

Talverõõmud

Täna käisin Kõrvemaal suusatamas, jah, just nii, suusatamas!!! Eesmärk oli sõita läbi 19km rada ning seda klassika stiilis. Klassika selle pärast, et Teelel on vaja Tartu Maratoni jaoks seltsidaami, kuid mina ei ole kindel, et ma suudan selle distantsi läbi sõita, arvestades, et viimaste aastate jooksul olen ma heal juhul korra talve jooksul suusad alla saand.
Endal mul suuski pole, seega sai need kohapealt laenutatud ja tundusid isegi korralikult määritud olevat. Peale ~500m läbimist sai siiski kohe selgeks, et pidamist üldse pole ning käiku läksid Teele suusamäärded ning olukord paranes märgatavalt :) Suusatada oli lausa rõõm. Kuigi, kui nüüd aus olla, siis minu puhul tähendab suusatamine (kui tegu klassika stiiliga) rohkem suuskadel kakerdamist kui ilusat liuglevat sõitu. Kuna aga rajal oli vahepeal väljas nii liiva kui ka heinatutte, siis määre kadus suht kiiresti ning pidamisest ei saand mitte rääkidagi, mistõttu raja lõpu osas ei saanud pisemastki künkast muudmoodi üles kui vaid kääri minnes. Libisemine see eest oli väga hea, isegi nii hea, et sõitsin Teelele tagant suuskadele, mille tulemusena mõlemad hanges lõpetasime ja mälestuseks sellest kukkumisest ilutsevad mu jalgadel korralikud sinikad. Aga ära tegime :) ning endiselt arvan, et suusatada on tore ning endiselt eelistan uisku klassikale.

Pirgs ütles, et tema ei oska suusatada ja seega ta Kõrvemaale ei tulnud. Eile "so you think you can dance" saadet vaadates tekkis tal aga idee, et ta tahab ka osata saltosid teha, nii nagu need tantsijad seal saates. Seega suustamise asemel läks ta hoopis lumehange saltosid harjutama...Aga kõik läks sassi ning ilusa salto asemel lõi ta hoopis pea vastu kändu ära ja saltosid ei oska ta endiselt teha. Nüüd on tal uus plaan - otsida endale ilus suusatreener, et ka suustama õppida. Siis ta ei pea enam üksi lumehange saltotsid harjutama minema, vaid saab koos meiega suusarajale tulla.

2 kommentaari:

Pirgit ütles ...

Rulluisutamine ja suusatamine tunduvad ühest perekonnast olema. Mingi trikk peab olema, kuidas nende seljas reaalselt edasi liikuda. Mingi trikk peab olema..:S

Teeleke ütles ...

Muide maratoni raja profiili vaadates, peaks peale 30 km olema langustrendiga rada, mis ei välista väikseid tõuse. Kui meie sealt alles alustaksime, siis paaristõukega hoog sisse ja minek :)