esmaspäev, 26. jaanuar 2009

Get a life!!!

Pole ime, et me Pirgsiga suht kogu aeg ninapidi koos oleme. Reedel veini klaasi taga jutustades leidsime, et me elud hetkel ikka niivõrd sarnased. Mõlemad oleme parajad rotid ja meestest ei tasu üldse rääkida. Ning järgnevat dialoogi tuleb meil päris tihti ette (kord olen x mina, kord Pirgs):

x: kuule, mis sa arvad kui läheks täna natu hiljem jooksma, mul vaja veel tööd teha
y: oh, väga hea, mul ka vaja veits kauem olla
x: kuule, ma pean peale jooksu veel veidike tööd tegema
y: super, mul ka vaja veel tööd teha...

...ja nii me istume kahekesi mu diivanil, nohistame tööd teha ja märkamatult on saabunud öö - kell on pool 3...

x: kuule, läheks praegu magama ära, aga läheks hommikul vara tööle.
y: ideaalne!!!

... ja seame äratuskella helisema 6:45'ks...

Millegipärast on vanemad mu pärast mures, sest viimane kord kui Rakveres käisin teatas ema mulle: kallis laps, võta see veinikanister kaasa, saate Pirgitiga õhtuti lõõgastuda.

laupäev, 24. jaanuar 2009

Talverõõmud

Täna käisin Kõrvemaal suusatamas, jah, just nii, suusatamas!!! Eesmärk oli sõita läbi 19km rada ning seda klassika stiilis. Klassika selle pärast, et Teelel on vaja Tartu Maratoni jaoks seltsidaami, kuid mina ei ole kindel, et ma suudan selle distantsi läbi sõita, arvestades, et viimaste aastate jooksul olen ma heal juhul korra talve jooksul suusad alla saand.
Endal mul suuski pole, seega sai need kohapealt laenutatud ja tundusid isegi korralikult määritud olevat. Peale ~500m läbimist sai siiski kohe selgeks, et pidamist üldse pole ning käiku läksid Teele suusamäärded ning olukord paranes märgatavalt :) Suusatada oli lausa rõõm. Kuigi, kui nüüd aus olla, siis minu puhul tähendab suusatamine (kui tegu klassika stiiliga) rohkem suuskadel kakerdamist kui ilusat liuglevat sõitu. Kuna aga rajal oli vahepeal väljas nii liiva kui ka heinatutte, siis määre kadus suht kiiresti ning pidamisest ei saand mitte rääkidagi, mistõttu raja lõpu osas ei saanud pisemastki künkast muudmoodi üles kui vaid kääri minnes. Libisemine see eest oli väga hea, isegi nii hea, et sõitsin Teelele tagant suuskadele, mille tulemusena mõlemad hanges lõpetasime ja mälestuseks sellest kukkumisest ilutsevad mu jalgadel korralikud sinikad. Aga ära tegime :) ning endiselt arvan, et suusatada on tore ning endiselt eelistan uisku klassikale.

Pirgs ütles, et tema ei oska suusatada ja seega ta Kõrvemaale ei tulnud. Eile "so you think you can dance" saadet vaadates tekkis tal aga idee, et ta tahab ka osata saltosid teha, nii nagu need tantsijad seal saates. Seega suustamise asemel läks ta hoopis lumehange saltosid harjutama...Aga kõik läks sassi ning ilusa salto asemel lõi ta hoopis pea vastu kändu ära ja saltosid ei oska ta endiselt teha. Nüüd on tal uus plaan - otsida endale ilus suusatreener, et ka suustama õppida. Siis ta ei pea enam üksi lumehange saltotsid harjutama minema, vaid saab koos meiega suusarajale tulla.

Ereti ja Pirgsi ehitusrubriik

Pirgs remondib oma korterit ja mina pean oma neljast seinast kodu looma. Seega, viimaste kuude jooksul on meie nö blondide hetkede arv korralikult kasvanud, kuna me teadmised ehitusvaldkonnas on ju meeletud :D

Mõningaid näiteid, kuidas me tarkust omandasime:

1. Pirgsil vaja elektrinäitude arvesti välja vahetada. Nii, elektrionu tuli kohale, teeb oma töö ilusti ära ja küsib Pirgsilt, et noh, mis ma nüüd sellega teen, kas jätan niisama rippuma. Pirgs vaatab onule otsa, et mis ta peab nüüd vastuse andma v? vaikus.... vaikus... ja siis Pirgs vastab, et kust tema teab mis sellega teha tuleb, et kas peab rippuma või mitte. Onu vangutab pead ja räägib, mis vaja teha on ja küsib, et kas on mõni mees kes vajalikud asjad võiks ära teha. Pirgs raputab pead. Onu mõtleb veits ja uurib, et kas Pirgsil oleks kohe aega poodi minna, et vajalikud asjad soetada. On aega. Minnakse koos poodi, ostetakse vajalikud asjad ning õhtuks on kõik asjad omal kohal ja arvesti ei ripugi niisama juhtme otsas vaid on ilusti elektrikapis, nii nagu peab :)

2. Mul vaja toruteipi. Sõber selgitab ilusti ära, et milline see välja näeb ja nii ma siis suundungi ehituspoodi. Otsejoones leti juurde, kus terve hulk erinevaid teipe, küll peegli jaoks, küll kahepoolset... aga mida ei ole, on toruteip. Nojah, vaatan nõutu näoga ringi ja lähen siis müüja käest küsima, et kust ma toruteipi leiaks. Too näitab mulle leti kätte, kust ma seda küsima pean. Lähen siis sinna ja küsin asjalikult, et palun mulle toruteipi. Müüja seepeale, et millist te soovite. Ehh, misasja... neid on erinevaid v.... ja kust ma peaks teadma millist mul vaja on ... ja nii ma sealt poest lahkusin - ilma toruteibita. Räägin siis vennale, et vot mis häda mul on.. too läheb tuppa ja toob mulle toruteibi :)

3. Pirgs läheb oma parketile järele. Jõuab ilusti lao juurde, kust ta selle kätte peaks saama. Astub sisse ja teatab, et ta tuli parketile järgi. Noormees vaatab välja ja näeb pisikest punast autot ja küsib, et kas te kavatsete selle parketi sinna ära mahutada. Pirgs vaatab suurte silmadega otsa ja teatab, et jaaaa. Noormees seepeale, et kas te kavatsete ise selle parketi sinna autosse tassida. Pirgs vastu, et jaa (siinkohal peaks mainima, et Pirgsil olid all kõrged kontsad ja seljas mini :D). Noormees vaatab kahtlase pilguga ja küsib, et kas te õhtul olete kodus. Pirgs mõtleb ja vastab, et jaa ning seepeale teatas noormees, et nad toimetavad ise parketi õhtul kohale. Ja nii oligi, õhtul toodi Pirgsile parkett koju ja tassiti trepist üles ka veel :)

4. Mul vaja värvilahendus majja tuua, sest tol hetkel kui oli vaja arendajale öelda, mis värvi seinu ma tahan, ei suutnud ma otsust langetada ning lasin kõik seinad peaaegu valgeks värvida. Ükspäev Pirgsiga järjekordselt ehituspoes ringi kolades tuli hiilgav idee, et ostame seinavärvi ja maalerdame mu seinad ära. Mõeldud tehtud. Järgmise päeva lõunapausi kasutasin ma ettevalmistustöödeks ning Pirgs selleks, et kodunt taburet tuua. Õhtul jäi veel seinte ülemine äär teipida, aga oh üllatust, me Pirgsiga ju mõlemad jupatsid. Nii me siis kuhjasimegi tabureti peale igasugu kraami, mis tol hetkel korteris leidus: padjad, voodipesu jne.. ning selle kuhja otsas, kikivarvukil olles (Pirgs hoidis mind kuidagi moodi kinni) suustin siiski selle ülemise ääre kuidagi ära teipida. Ja entusiastlikult me värvimist alustasimegi. Ja nii umbes 5 min pärast saabus ahastus .. see nägi välja nagu õudusunenägu.. niiiiii kole. Pirgs jõudis juba vahepeal Ok'le helistada ja maalerdamise hädaabi oligi kohal. Ok näitas kuda tegema peab ning olgem ausad, tema värvitud osa nägi kordades parem välja kui see, mis ma olin teinud :$ Loomulikult ei olnud me mõelnud ka asjaolule, et kahe erineva värvi jaoks oleks võinud osta erinevad värvialused ning rullid kui tahta neid samal ajal värvida ning nii me neid asju algul pesime, kuid pärast läksime ikka poodi ja ostsime uued. Ja siis värvisime veel korra ... ja veel korra... ikka jube õudne... kassiahastus peal... ja siis värvisime veel korra... päris hea juba, aga mitte veel see .. . ja siis värvisin veel korra... ja vahepeal käisime 3 korda värvi juurde ostmas... kord punast, kord halli, siis jälle punast... Igastahes sai see sein 5x värvitud.. endiselt on natu triibuline, aga see ongi kunst :P

Ei, tagantjärele mõeldes on nalja nabani. Ise ka ei usu, kui blondid me vahel olla võime. Aga samas võime tõdeda, et siiamaani oleme hakkama saanud ja saame ka edaspidi. Ning nagu Pirgs ütes: "Kõige tõhusam tööriist on naeratus :D"

reede, 23. jaanuar 2009

Vertigo

Eret on töörügaja, staazikas ja mitmekordne. Ereti tööandja arvab nii. Seepärast premeerib ta Eretit Vertigo külastustega. Mina olen Ereti suur sõber. Mina arvan nii. Seekord tegin Laurtsile ära ja sain Ereti ja ta kinkekaardi omale :p

Vertigos olin eelnevalt ka paar korda käinud ja mingi kindlapeale söögi tellinud, kõhu täis saanud ja lahkunud. Sest see pole nagu atmosfääriga koht, minu jaoks. Imelised pooleteise inimese toolid on seal positiivse killuna, sellised pooleteise inimese toolid, et täitsa mahuks kahekesi ka kudrutama ja hõõgveini luristama. Muu sisustus ja interjöör on vaeseke väsinukese ja kitši muljega. Kuid taolise tooli hangiks endalegi.

Kuna me just omaenda raha ei lugenud, siis vähemalt minul oli mõte, et prooviks midagi, mida muidu ei riskiks. Saingi pärast piinlikkust (vist prantsuse) keele oskamatuse tõttu päris huvitava kompoti toorvorstist, hanemaksast ja kanakoivast. Eret seevastu oli nii originaalne, et palus suisa lisaaega mõtlemiseks, et valida kõikidest valikutest välja kõige tavalisem kanapasta :D Igas päevas omad rasked otsused, saame aru :p Kook ja cappucino jätsid minusuguse kohvikumuti nii külmaks, et.. tean x paremat kohta kohe öelda kuhu kohvi-koogitama kedagi saata.

Kokkuvõte on see, et Ereti tööandja ruulib! Vertigo mitte võrdväärselt :)

neljapäev, 22. jaanuar 2009

Hommikud ja ärkamiskultuur

Oi, hommikud võiks olla mu lemmikud :) Varane hommikujooks pargis, kui ülejäänud linn veel praktiliselt magab. Mmm, milline mõnus algus päevale - äratab mõnusalt üles ning selleks ajaks kui tööle jõuad, on meeled juba erksad ja mõte töötab. Kontoris on veel vaikne ning töö lausa lendab käes. Oeh, tõesti, see oleks super, kui vaid saaks selle ärkamise osa hommikust kuidagi välja lõigata.

Mu ärkamistegevus on paras tsirkus igal hommikul. Kui äratuskell on ka kolmandat korda helisenud ja peale seda olen veel need viimased 5 minutit teki all olnud, mõtlen, et täna õhtul lähen küll vara magama, et järgmisel hommikul lihtsam oleks. Njah, huvitav keda ma sellega petta üritan. Igastahes, voodist ajan ma ennast jalule täpselt viimasel minutil, et jõuaks kõik hommikused protseduurid ära teha ning siis jooksujalu uksest välja. Kõik on sekundi pealt välja arvutatud :)

Aga kolmapäeva hommik oli hea, isegi ärkamise osa. Kuigi unetunde oli olnud vaid 6, sain ma voodist välja koos esimese helinaga ja seda ilma igasuguse vaevata. See pani mind mõtlema, et äkki ongi nii, et 6h und ööpäevas on see ideaalne minu jaoks. Teadlaste arvates on küll ideaalne 8h ööpäevas, aga mu kallis kolleeg teatas selle peale, et 8h ööpäevas magavad vaid lapsed ja idioodid. Nii et kui sa oled üks nendest, kes magab 8h päeavas, siis vaata ise kumma alla sa ennast paigutad :)

Noh, tänaseks olen ma ka juba välja selgitand, et 6h ei ole ideaalne minu jaoks, sest järgmisel ööl testisin ma seda ja neljapäeva hommikul sain ma voodist välja ikkagi viimasel minutil ja sedagi väga vaevaliselt :D Tõenäoliselt ei leidugi mu jaoks seda ideaalset unetundide arvu. Ju ma lihtsalt ei ole hommiku inimene ;)

Jooksunumbreid

Nagu eelmises postis ütlesin, on nüüdseks juba tegu hasardiga tulemusi parandada, seepärast mõningaid numbreid mõningate tulevase suve põhilisemate jooksuürituste kohta. Näis, millistel osaletud saab ja mis tulemused pärast tasku pandud on.
- 25 aprill, Kõrvemaa kevadjooks 16 km
Üks kord varasemalt joostud, aeg 1:26:36. Kuna tol korral oli päev nii ilus ja enesetunne mingi seletamatu power, siis sai see jooks mu lemmikuks, rada on mõnus ja looduses ja paraja pikkusega. Umbes sama tulemuse võiks joosta, näiteks ümmargune plaan 1:25:00
- 1 mai, Viljandi järve jooks, 11,4 km
Kaks korda varem joostud, aeg paranes peaaegu 10 min teisel korral, tulemus siis 1:05:31. Jube popp oleks täpselt tunniga see joosta, ülearu usku küll sellesse ei ole aga näis.
- 10. mai - SEB Tartu jooksumaraton 23,4km
Pole käinud aga kuulujutud räägivad, et on mõnus jooks selles mõttes, et kogu tee on kergelt laugelt pigem allamäge, vaatame järele.
- 16 mai, Göteborgsvarvet, 21 km
See linn on ise juba niiväga armas, suur rahvaste rände jooks oli eelmine kord ka omaette elamus. Eelmine kord tuli aeg vist 1:56 midagi, seekord võtaks eesmärgi alla 1:50, ega pole ju praegu ka üldse ettekujutust, mis umbeski need kehalised võimed praegusajal on. Tahaks ikka parema aja teha kui eelmine kord.
- 11 juuli Jooks Ümber Pühajärve 10,7 km
Eelmisel suvel sai seda esimest korda joostud, väga vaevaline oli (aeg 1:04:27). Meenusid ka õudukad xdreamist, kus sama teed tuli rulluiskudega võtta, juubee. Sel aastal võiks mitte vaevaline olla ja alla tunni aeg tulla.
- 15.-16. august - European Rogaining Championships
Ojaa, plaan on kõik eelmisest aastast saadud kogemused tööle panna ja taaskord üks vinge 24 h müttamine ette võtta. Ootan! :) 17-ndal siis tähistame, kõhuli :D
- 29 august Jooks ümber Ülemiste järve 14 km
Hoolimata sellest, et ma seal ninali käisin ja ära eksisin tuli aeg täitsa ok (1:13:20), järgmiseks aastaks aega ei ole mõtet ennustada, näis kuidas suvi üldse läheb. Eimidagierilist rada on seal ka..
Ja siis kõige lõpuks, toreda suvise hooaja peale tahaks lõpuks oma maratonivõimed ka ära proovida. Ehk tõesti, kui kõik on hästi, läheb Amsterdami oma käiku!! Uhh, hirmuäratav.

kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Eelmäng eesmärkidele

Olles nii out kui out, tulevad väga loomulikust kõik need mõtted, et mida küll teeks.. kui saaks, eksole. Muidu ka niikuinii olen Ereti ja teiste uusaasta-spordiplaanide tõttu tahtnud ka oma eesmärgid välja mõelda. Sest nüüdseks on ju varasemast niisama spordi tegemise rõõmust saanud hasart ja ambitsioon varasemaid tulemusi üle teha :)
Jama lugu küll, see eeldab ju vähe sihipärasust ja järjekindlust, mis pole just mu parimad sõbrad! Niisiis, esimene eeleesmärgike - järjepidevus tujude asemel :) Et jooksuringid oleks päevades planeeritud ja täidetud, mitte juhuslikud. Eretiga sai arutatud, 4-5x nädalas.Teiseks, riietumistegevuse armastama hakkamine on järgmine tore eesmärk. Uioi kui kaua võib üks tibi aega veeta, et saada spordivormi ja õue. Ükskord hiljuti spetsiaalselt võtsin aega, noh, 22 minutit :). Vaja on ju juukseid sättida, mõelda, mida selga panna!:D, juurelda, kas raatsida uusi tossusid kulutada, ipodi ja hetketujule vastavaid lugusid otsida, jne jne. Jooksmine on lihtne, jooksmine on mõnus, eelnev 22 minutit on tüütu, see tuleks nüüd kuidagi 10 peale tõmmata :) Kolmandaks, veel midagi, mis kipub laiskuse teed minema, võimelda ja harjutusi teha raskustest ära väsitatud selja heaks. Ja neljandaks, tegelikult tahaks taastada ka 2 a taguse harjumuse, nädalas korra-kaks kilomeetri ujuda. See on see, kui saab tasuta sporti teha. Väga tervislik ja vajalik ja mõnus sport. Kui vesi ainult alguses nii külm ja märg poleks.
Siis, kui nood mõttetud viitsimuslikud ja muud takistavad teemad on minetatud, võib hakata rääkima päris eesmärkidest - minutitest kilomeetritest ja sekunditest :) Panen kohevarsti need ka kirja!
Kui nüüd sellest viirusest eluga välja tulen, siis hakkan ilusaks targaks ja tubliks, järjekindlaks ja viitsivaks. Blink-blink.

esmaspäev, 12. jaanuar 2009

Armu ära tossud

Ainult kõige tugevamad jäävad puutumata ja materialismi lasteks muutumata kui soodukad kutsuvad, kutsuvad! Ei tegelt meil oli ammu uusi tossusid vaja, ausalt. Varasemad tossuhanked on olnud piisavalt tüütud, hirm kulutada palju raha võimalikule valele valikule ja seega palju proovitud ja palju mõeldud. Seekord - voillaaa, esimene pood ja suursugused avastused - Eret leidis riiulilt tossud, mis mul kohe ila tilkuma ajasid, vabandage väljendust. Põhjus oli see, et nende kand oli kandiline, tavaliselt on tossude kannad nagu kolmnurgas või nagu tipud, aga nende kand oli potentsiaalselt kandasid mitte rõhuvad ideaalse kanna kujuga. Huvitav miks see polegi tavaline kanna lõige kõikidel tossudel? Tossud said kohe jalga proovitud, kohe ahhetusvoorud läbitud, päike välja toodud jne. Ära osta ei julgenud kuna kogu linna poed ja soodukad ei ole ju läbi käidud, e s i m e n e pood ju alles! Tegime kohustusliku ringi linna teistes spordipoodides ja naasesime sihikindlalt esimese koha tossude manu, ajasime müüjakuti segadusse nelja järjestikuse numbri küsimisega ning seejärel müüjaneiu naeratama kahe paari samade tossude ostmisega :)
Eluägedad tossud on!! Nii kerged, nii vetruvad, nii jala järgi, nii loogilise kanna lõikega, nii nummid. Jooksevad ise. Okei, ei jookse ise.
Eret testis nendega kohe ka 36 km ära ja veendus lõplikult, et parimad tossud! Mul pole ka ever nii mõnnasid tossusid olnud. Fänname-fänname-fänname. Hommikuti paitame ja õhtuti jookseme.

ERC 2009 - it's official now!

Jeeeii, oleme nüüd ametlikult kirjas ERC 2009-l! :)

Eelmine aasta näitas, et kuigi kartsime natuke orienteerumist ennast, siis saime hakkama kenasti. Hulle orienteerumisvigasid kui selliseid eriti ei teinud. Aga milles me järgmine aasta kindlasti paremad oleme, on see:
- planeerime teekonna pikkust reaalselt :) (100 km võtaks plaani)
- oleme hea trennipõhjaga ja üldse vastupidavad ehk liikumiskiirus on parem!
- treeningutesse lisame vaprustreeningud - mülkaid, hunte, pimedat, raginat ei karda :p
- võtame vähem sööki kaasa, sest söögiisu lihtsalt pole. Seevastu rohkem sokke kaasa, sest kuivade sokkide isu on koguaeg.
- püüame terved püsida ja mitte end kuidagi vigastada.

Jääme põnevusega ootama!

pühapäev, 11. jaanuar 2009

Boheem

Tänu Laurtsile ja ojaaaa, poissmeeste tsätile, saime teadlikuks kohvikust Boheem. Kuna kohvikutes meile käia meeldib ning kõht oli ka piisavalt tühi, siis täna õhtul me eelpool nimetatud kohviku külastuse ette võtsimegi.

Interjöör on lihtne, kuid armas ja hubane :) Menüüst osutsid valituks kanapasta ning metsaseene krepid värske salatiga, joogikaardilt aga meie tavataks ehk siis Caffe Latte ning Cappuccino. Toit oli maitsev ning joogid maitsesid head, kusjuures hinnad Tallinna kohta praktiliselt olematud. Teenindus kiire (olenemata, et kohvik oli suhteliselt täis) ja meeldiv.

Pirgsil tekkis kiusatus minna ka raamaturiiulut revideerima, kuid toit jõudis enne kohale kui ta seda jõudis teha, aga tõneäoliselt teeb ta seda järgmisel korral, sest selle kohviku kohta ei ole ühtegi halba sõna öelda ning varsti külastame jälle :)

2 pead on 2 pead

Kuna mu pooled tegemised on koos Pirgsiga ning ma talt pidevalt noomida saan, et ma oma blogi piisavalt tihedalt ei uuenda, siis alates tänasest on ta mu blogi kaasautor :)

Treening: Liiapeksi - Aegviidu

Winter xDream on lähenemas ning Markol tuli idee teha üks ühine treening ja sedakorda mitte lihtsalt tavaline jooks Nõmmel või Harkus, vaid hoopis midagi ekstreemsemat. Nimelt, joosta läbi üks RMK matkaradadest: Liiapeksi - Aegviidu (RMK info järgi 36km, kuid tegelikku pikkust siiski ei tea). Seega, laupäeva hommikul suundusime Alexi juurde, kes meid meie teekonna alguspunktini transportis. Leidsime üles ka punased täpikesed, mis meie rada tähistasid ning sealt me (võistkond Net Group 1, koosseisus mina, Marko ja Tarmo) oma jooksuteekonda alustasime.

Ilm oli super, -1 kraadi ning päike paistis. Tuju oli ka hea ning esimesed 1,5h möödusid kiirelt. Lisaenergiat sai veel ümbritsevast loodusest - särav-valge lumi sätendas päikese paistel ja mets tundus muinasjutulisena :) Esimene breakpoint saabus kahe tunni möödudes - tõuse ei olnud enam nii lihtne joosta ning lumes sumpamine võttis juba vanduma. Ei, lumes ei ole lihtne joosta ning lumes tõuse joosta ei ole kohe kindlasti kerge. Hambad ristis, pilk jalgeesisele suunatud ja muudkui edasi, lootes, et peagi saab rajale, kus lumekate veidi õhem. Õnneks lootused täitusid ja jõudsime välja Kõrvemaa suusaradadele :)

Vaadates kui kergelt teistel suusk libises oleks tahtnud ka kuskilt põõsast suusad välja võtta ning rõõmsalt finishi poole liuelda. Kuid noh, suuski meil polnud, seega jooksusammul (mis tõsi küll vahetevahel kõnniks muutus) edasi. Teine breakpoint, 3,5h rajal olnud ning jalgades võis tunda korralikku väsimust - raske maastik ning lumes sumpamine olid teinud oma töö. Lisaks valdas veel teadmatus palju lõpuni on jäänud. Õnneks jõudsime peagi suusaradade kaardini ja saime selgust, kus asume ja et lõpuni ~6km. Kuna olime vahepeal oma punased täpid ära kaotanud (või ei olnud neid lihtsalt vahepeale märgitud), siis uurisime igal võimalusel suusaraja kaarte, et veenduda kas oleme ikka õigel teel ning lõpuks nägime taas punaseid täpikesi. Ja siis ilmus välja Alex, kes oli meile vastu jooksnud ning teatas meile rõõmustava uudise: autoni on ~1km. Oi, samm muutus kergeks ning oleks nagu kuskilt kamaluga energiat juurde saanud ning kui lõpuks auto paistma hakkas, siis jätkus energiat veel isegi lõpusuprdiks :)

Tehtud: 4h 20min !!! Super! Jah, oli raske, kuid seda enam võib endaga rahul olla. Ning pealegi, kuidas ikka kestvust treenida kui mitte nii ;)

laupäev, 10. jaanuar 2009

Võistlusplaan 2009

Enam-vähem on paika loksunud võistluskalender saabunud aastaks. Traditsiooniliselt on kavas xDream sari (taaskord A-rada), Maieri järvejooksude sari, GöteborgsVarvet ning Rogain. Võrreldes 2008 aasta plaaniga on mõni võistlus lisandunud (vähemalt plaani) ja võib-olla lisandub mõni veel, eks aeg näitab. Aga siin see on, minu plaan aastaks 2009:

1. veebruar - NIKE WinterXdream
15. veebruar - Tartu Maraton (31km)???
26. aprill - Swedbank Xdream I osavõistlus
1. mai - 80.Suurjooks ümber Viljandi järve (12km)
9. mai - Libahundi jälg I
10. mai - SEB Tartu jooksumaraton (23,4km)
16.mai - GöteborgsVarvet (21km)
5.-7. juuni - KEEN 36h Matkasport ???
13. juuni - 38.Jooks ümber Harku järve (6,5km)
27.-28. juuni - Swedbank Xdream II osavõistlus
11. juuli - 28. Jooks ümber Pühajärve (10,7km)
26. juuli - Swedbank Xdream III osavõistlus
15.-16. august - European Rogaining Championships 24h
29. august - 37. Jooks ümber Ülemiste järve (14km)
5. (6.) september - Swedbank Xdream IV osavõistlus
13. september - X SEB Tallinna Sügisjooks (21,1km)
20. september - X TA OK Rogain (8h)
18. oktoober - Amsterdam Marathon (42km)
24. oktoober - Libahundi jälg II

teisipäev, 6. jaanuar 2009

So it is...

I'll make it through the rainy days
I'll be the one who stands here longer than the rest
When my landscape changes, re-arranges
I'll be stronger than I've ever been
No more stillness, more sunlight
Everything's gonna be all right

Sometimes I feel so down and out
Like emotion that's been captured in a maze
I had my ups and downs
Trials and tribulations
I overcome it day by day
Feeling good and almost powerful
A new me, that's what I'm looking for

I didn't know what I had to do
I just knew I was alone
People around me but they didn't care
So I searched into my soul
I'm not the type of girl that will let them see her cry
It's not my style
I get by
See I'm gonna do this for me

I'm all alone
And finally I'm getting stronger
You'll come to see
Just what I can be
I'm getting stronger

esmaspäev, 5. jaanuar 2009

Uus aasta ja uue aasta lubadused

Igal aastal annavad paljud inimesed lubadusi, mida uuel aastal paremini teevad kui eelmisel. Kes lubab olla parem inimene, kes minna edasi õppima, kes rohkem trenni teha... Eile treeningsaali minnes võis tajuda, et ka sel aastal on päris paljud andnud endale lubaduse korralikult trenni teha, sest saal oli maksimaalselt rahvast täis. Kui paljud aga oma lubadustest kinni suudavad pidada selgub alles 12 kuu pärast.

Ei erine minagi hallist massist ehk andsin minagi endale mõned lubadused. Enamus on küll sellised, mida on raske mõõta ning mis ma pigem enese teada jätan, kuid on üks mille ka avalikult välja ütlesin: Tarbin korralikult oma põlve rohtu kuni kuur läbi saab. Ei kõla just millegi erilisena, kuid arvestadas selle löga maitset, on see siiski parajalt väljakutsuv, sest kuur kestab mitu kuud ja seda tuleb võtta iga päev.

Eelmisel aastal lubasime Pirgsiga, et terve jaanuari kuu jooksul ei söö shokolaadi :) Ja nii uskumatu kui see ka ei tundu, arvestades, milliste shokohoolikutega on tegu, suutsime me sellest ilusti kinni pidada.

Ka sel aastal plaanin ma oma lubadus(t)est kinni pidada ning endiselt loodan, et 2009 saab olema palju parem kui 2008, mis sest, et meil on majanduslangus.