neljapäev, 28. veebruar 2013

Safari päev 1 ehk hippo vaimustus

Kui tavalistel tööpäevadel ei saa ennast kell 7gi voodist püsti aetud, siis täna hommikul oli äratus juba kell 6, et kell 7 startida safarile, mille korraldajaks Wild Things Safari.

Kell 7 ootasid meid hotelli ees meie kokk, kelle nime me ei ole suutnud veel selgeks õppida, ning meie giid ja autojuht Salim. Esmalt ootas ees 250km sõitu meie esimesse laagripaika, milleks on Seleous River Camp.

Kohale jõudes ootas meid ees üllatus. Meie arusaam laagripaigast oli ikka väga vildakas. Kohapeal on olemas korralik wc, dush ning kõige tipuks terassil asuv baar imelise vaatega jõele, kuhu me ennast kohe ka sisse seadsime, samal ajal kui meie saatjaskond sabad sirgelt laagrit püsti panid ning lõunasööki valmistasid.

Kuna aafrikast ei saa ju ometigi lahkuda valge inimesena, siis tegime täna teise katse kogu keha naha värvi muuta. Võrreldes eilsega on toimunud märgatavad edusammud. Samas, kui siiski päris aus olla, siis terassil veedetud 3-st tunnist veetsime siiski enamuse varju all, sest päikese käes ei kannatanud korraga väga üle 10min olla ning sellest 10-st minutist tuli siis ca 30 min varju all taastuda. Taastumisele aitas loomulikult kaasa hea jahe valge vein :p

Peale terassil vedelemist oli aeg liikuda paadi safarile Rufudiji (tegelt ma ei tea kuda seda kirjutatakse) jõele, et tutvust teha hippode ning krokodega. Ei kulunud just väga palju aega kui esimene hippo meid juba silmanurgast piilus ja siis meiega peitust mängis. Ühtlasi saime ka targemaks hippode kohta - nimelt võivad nad korraga vee all olla kuni 5 minutit. Lisaks saime teada, et kogu päevase aja on nad vees, sest päikese käes hakkab nende nahk muidu mõranema ja see on väga valus. Hipposid kohtasime selle 2.5h-se matka jooksul väga väga palju.. Neid olekski võind vaatama jääda :) Krokosid aga täna näha ei õnnestunud, see eest aga kohtusime oma kaasmalastega - suitsupääsukestega - kes olid külma talve eest siia aooja tulnud :) Lisaks nägime veel paljusi teisigi linnu liike ning ka ahve (blue monkey).

Safarilt tagasi tulles ootas meid ees juba 3 käiguline õhtusöök, mille portsjonid olid sama suured kui eilne lõuna. Seega kokale edastasime soovi homme väiksemad portsjonid teha, sest me lihtsalt ei jõua selle palavaga nii palju süüa. Kusjuures toit on väga väga maitsev - uskumatu, mida välitingimustes teha suudetakse.

Õhtu lõpetuseks oli tasuta näiemäng looduse poolt, mida nautisime oma terrassil veini ning pop corniga...

Mida sa hing elult veel ihkad!? Seegi ongi paradiis...









- Posted using BlogPress from my iPad

Kommentaare ei ole: