laupäev, 2. veebruar 2013

A day spent with nature will never disappoint you

Elamusretked korraldavad iga kuu ühe vahva matka, kusjuures matkadeks valitud kohad asuvad üle Eesti (mitte vaid mugavalt Tallinna lähedal). Matkata mulle meeldib ning lisaks on tore avastada erinevaid looduskauneid paiku Eestis. 

Jaanuari matk viis Läänemaale Marimetsa rabasse. Kuna päev enne oli ka Nordea aastakonverents, siis võis eeldada, et kolleegidest mulle sel korral matkakaaslasi ei ole, kuid õnneks oli minuga nõus ühinema Meelik. Mõlemad saabusime Eestisse ööl enne matka, mina Riiast ning Meelik USA-st, seega matka (pühapäeva) hommikul äratuskella helisedes ei tundunud matkma minek kohe üldse hästi, eriti arvestades õues valitsevaid miinuskraade. 

Hoolimata krõbedale külmale oli matkalisi kokku tulnud u 60. Kõigil oli ülesandeks leida endale räätsade kuhilast sobivad räätsad ning kui see tehtud, siis avaldati ka paar nippi kuidas nendega efektiivselt liikuda. Lühiõpetus: "Paterdage nagu pardid!. Kuigi matkaraja alguses olid hoiatavad sildid, et matkarada on amortisatsiooni ning kõrge veetaseme tõttu suletud, asuti siiski hanerivis raba poole teele.

Selleks, et üldse rabasse jõuda tuli kõigepealt läbida paar kilomeetrit mööda kitsaid metsaradu, mis räätsadega ei olnudki algul kõige lihtsam tegevus. Peagi aga saabus vilumus ja siis võis juba puude vahel oma isiklikku rada lumme jäädvustada :) Peale metsa tuli läbida veel siirdesoo ning siis olimegi päral - Marimetsa rabas :) Lõputu lumine väli oma pisikeste ja kidurte mändidega, mis meenutasid Islandi metsa.. sesmõttes et kui tunned, et oled ära eksinud, siis tarvitseb vaid püsti tõusta, et üle puulatvade vaadata kus parasjagu oled.

Foto: Tarmo Haud
Kuigi lume alt oli enamjaolt ilusti aru saada kus kulgeb laudtee, siis palju põnevam oli paterdada sellest eemal - jäätunud laugaste ning mätaste vahel. Vahva! Iga minutiga kasvas eneses rahulolu, et sai unele vastu võideldud ja loodusesse tulnud :) Kui ca pool matkast oli läbitud, siis oli aeg väikeseks pausiks, et natuke keha kinnitada, kusjuures täpselt pausi ajaks otsustas ka päike pilve tagant välja pugeda. Mis saaks veel parem olla kui nautida glöggi ning nosida võileiba kesest imelist loodust ühel päikesepaistelisel talvepäeval!? 
Foto: Tarmo Haud
Peale ca 3,5h loodusenautlemist jõudsime tagasi stardipaika, olles läbinud ca 12km räätsadel. Oleme endaga rahul - a day well spent! Definitely!

Foto: Tarmo Haud

Kommentaare ei ole: