neljapäev, 28. veebruar 2013

Safari päev 2 ehk kaelkirjakud, Simba ja muud loomad

Äratus!!! Kell on 5:40 hommikul ning aeg on silmad lahti teha, sest kell 6 peab valmis olema, et minna walking safarile. Kuna öösel oli korralik äike ja vihmasadu, siis õhk on mõnusalt värske ning mitte eriti palav.. Samuti on taevas veel kergelt vines ehk ühesõnaga ilm jalutamiseks. Giid korjas meid kohvilauast peale ja sõidame Seleous Game Park-i väravasse, kus meiega liitub ka veel relvastatud saatja ning matk võib alata :)

Ei jõua veel liikumagi hakata kui juba näeme eemal jooksmas Pumbasid (mingisugused metssealised) ja kohe peale seda hõivavad meie tähelepanu eemal rahulikult akaatsia lehti nosivad kaelkirjakud. Oiii kui ilusad nad ikka on.. Põhimõtteliselt oleks me võinud ülejäänud matka aja lihtsalt sinna samusesse jääda ja neid maiesteetlikke loomi imetleda, kuid liikusime siiski edasi. Loomadest kohtasime selle jalutuskäigu ajal veel impala karja ning paaviane, kuid omandasime palju tarkusi loomade, taimede ja kohaliku meditsiini kohta.

Peale matka tuli tagasi laagrisse minna, oma asjad pakkida ning hommikust süüa. Kokk ei olnud loomulikult portsjonite suuruse osas meid võtnud ja taaskord jäi pool toidust järgi. Aga see selleks.. Aeg oli suunduda tagasi Seleous Game Parki, kuid sel korral juba Game Drive-le ehk siis meie Maritiga kõõlusime jalgupidi tagaistmel, peapidi katuseluugist väljas ning vahtisime ringi ja otsisime loomi. Ühtlasi oli ka taevas siniseks läind ja päike lõõskas täies kuumuses ehk siis kõik oli lihtsalt suurepärane.

Kuna öösel oli palju vihma tulnud, siis loomad liikusid palju ringi mitte ei kogunenud vee äärde nagu kuival perioodil. Kaelkirjakuid nägime taaskord esimesena ja tegelikult oli neid seal pargis väga väga palju...kohtasime neid päeva jooksul ikka kümneid kui mitte isegi rohkem kui sadant. Samuti nägime palju impalasid.. Neid oli karjade kaupa pea koguaeg me trajektoori ääres. Kohtasime veel elevante, paaviane, jõehobusid, sebrasid, pühvleid, pumbasid, okaapisid, hüääni ja veel igasugu tegelasi. Päeva naelaks oli aga muidugi parkida auto paari meetri kaugusele emalõvist, kes palavusest ühe puu all lõõtsutas. Kui meie olime temast vaimustuses, siis temal oli meie kohalolekust aga suhteliselt ükskõik.

Terve päeva veetsimegi pargis ringi tiirutades (mitte küll mööda teed, vaid ikka off road). Vahepeal oli ka väike piknik kaelkirjakute ja impalade seltsis, muid loomi vähemalt läheduses ei paistnud olevat. Õhtuks jõudsime oma järgmisesse laagripaika, mis asus teisel pool Seleous Game Parki. Taaskord olid olemas kõik mugavused ning vaade sel korral mägedele... Võimas!

Õhtu istusime koos kohalikega ning oma koka ja giidiga lõkke ääres ja saime kohalikust elust nii üht koma teist teada. Näiteks põhjus, miks siin nii hästi inglise keelt räägitakse on asjaolu, et peale algkooli muutub kogu õpe inglise keelseks. Samuti erakoolides alustavad lapsed juba 5aastaselt! Lisaks saime maitsta traditsioonilist aafrika toitu - ugali. Samal ajal roomas meie lõkkeplatsile ka mingi madu, kelle liiki aga ei jõudnud tuvastada, sest väljas oli pime. Ma igastahes loodan, et see oli esimene ja viimane madu, keda ma siin kohtama pean, sest nad kohe mitte ei meeldi mulle.

Kokkuvõttes oli väga äge päev. Samuti on hea meel selle üle, et meie kokk ja giid tunnevad ennast juba vabalt meiega ehk siis seltskond on muutunud märksa lõbusamaks ja vabamaks :)

















- Posted using BlogPress from my iPad

Kommentaare ei ole: