laupäev, 8. jaanuar 2011

Rogain 2010

Üle pika pika aja saabus taas selline päev kus Tipp ja Täpp (mina ja Pirgs) taaskord koos võistlusrajale asusid.

Mis: XI TA OK Rogain
Kus: Kiidjärve-Taevaskoja
Millal: 2.10.2010 9:30

Võistluspäeva hommik oli jahe. Kuigi olime Taevaskotta saabunud juba eelmisel õhtul, ei olnud just meeldiv see hetk kui pidi unise peaega autost välja astuma ning 800m eemal asuvasse võistluskeskusesse kaardi järele jooksma. Aga vapruse poolest oleme mõlemad tuntud ja sai ka sel korral sügavalt sisse hingatud ning siis kiirelt jooksu pistetud ja peaegi olime juba autos tagasi, kuid juba koos kaardiga :)

Raja planeerimine on meil ka alati hästi läinud. Me mõtleme suurelt ja ka sel korral ei olnud Meelikut meid takistamas jutuga, et seda kõike ei jõua selle ajaga. Täpse plaani tegime esimese poole võistluse jaoks ja edasi pidime mõtlema juba jooksu pealt. Kokku leppisime veel ühe asja: soo punkte me EI võta!

Ja oligi start!!! Metsa teed olid fantastilised ning esimene tund möödus märkamatult ja punkte muudkui kogunes. Ühel hetkel olime mõlemad nõus, et võtame ikka selle ühe soo punkti ka. Mõeldud tehtud ja nii oligi Eret varsti jalgupidi jääkülmas vees. Kuna asi ei olnud väga hull, siis võtsime nõuks külastada ka järgmis soo punkti, mis hiljem selgus ei olnud väga arukas tegu, sest see tähendas meile ca 45minutilist rabas sumpamist, jalad jääkülmast veest krampi tõmbumas. Kui me sealt mülkast lõpuks pääsesime oli kergendus missugune ning üksteisele otsa vaadates ei olnud sõnu vajagi leppimaks kokku, et ROHKEM soo punkte me EI võta.

Võistlus kulges kuidagi väga edumeelselt. Ilm oli ilus, meel oli hea ning jalg kerge (nii enam-vähem) kuid siis hakkas juba aeg peale pressima ja tuli hakata ennast kiiremini liigutama. Tegime uued kalkulatsioonid ja ümberarvestused ning jõudsime finishile lähedale kiiremini kui olime planeerinud, seega tegime otsuse, et võtame ühe soo punkti veel, sest aega ju oli. Punkti leidsime ilusti kuid kuidagi õnnestus meil suund kaotada ning punktist tee peale me nii kiirelt ei jõudnud kui planeeritud ning see tähenas meile 5,5 min hilinemist finishisse ning seega ka 6punktilist trahvi :( Njah, see trahv tegi meele mõruks, aga eks me ise teame palju me jõudsime ja mis oli tegelik tulemus.

Kokkuvõttes oli väga lahe võistlus, mille tulemuseks oli 81 punkti (miinus 6 trahvipunkti).

Kommentaare ei ole: