teisipäev, 21. veebruar 2012

Metsast inimeste sekka..

Täna oli meil suures mahus sõitmise päev, nimelt viis meie tee meid Hokitikast Queenstown'i ehk läbisime enam kui 500km. Kuna alustasime oma päeva suhteliselt varakult, siis jõudsime peale sõitmise veel nii mõndagi korda saata ;)

Toast välja astudes tervitas meid õues korralik paduvihm, kuid sellegipoolest suundusime Hokitika Gorge'i kaema. Seal ootas mind ees järjekordne rippsild, kus sain jälle oma hirmule otsa vaadata nind tast võitu saada. Hoolimata vihmast nägi see paik välja maagiline. Ei saa mina aru, mis vesi siinsetes jõgedes voolab, et nood nii helesinised on.

Teine peatus - Fox Glacier. Selles paigas oli plaanis nii mõndagi, kuid "tänu" vihmale jäid taas plaanid katki. Et mitte täiesti ebaõnnestuda, otsustasime väikese matka siiski liustikule teha, hoolimata sellest et vihma sõna otseses mõttes kallas taevast alla. Ei kulunud just palju aega, et ma üleni märg oleks - jah, ühtegi kuiva kohta polnud, isegi aluspesu sai märjaks ning tennistest kallasin lõpus vett välja, mis oli sinna mägijõgesid ületades sattunud. Kuna ma olin ka enne liustikul käinud, siis täna pakkus minu jaoks palju rohkem elamusi kärestikuliste mägijõgede ületamine kui see liustik ise.

Kolmas peatus - Wanaka. Mägedest on juba aru saada, et oleme jõudnud lõuna poole. Kuna vahepeal oli vihm järgi jäänud, siis muutusid vaated aina ilusamaks ning autot tuli peatada jäjest tihemini, et fotosi teha. Wanakas peatusime tegelikult selleks, et õhtust süüa, sest kõik olid pikast teekonnast parajalt näljased. Kohalikud soovitasid meil külastada mehhiko restorani "Amigos". Kuulasime ilusti nende sõna ning sinna me läksimegi ja no toidud olid tõesti maitsvad!

Lõpuks jõudsime ka Queenstowni. Esimene reaktsioon oli, et issand kui palju inimesi. Oleme ju enamjaolt uudistanud siin loodust ning vaadanud nii delfiine kui hülgeid ning linnadesse nagu ei olegi sattunud. Otsustasime siis, et lähme vaatame nüüd inimesi ka ja külastame jääbaari. Ice Bar on meie hostelist kohe ümber nurga, seega polnud pikk tee minna. Aga oh üllatust, baaris olime vaid meie neli. Selle ajaga kui meie ennast hostelis sisse seadsime olid inimesed tänavatelt haihtunud... nii palju siis inimeste vaatamisest.. Jääbaaris oli aga vahva - kõik oli tehtud jääst: toolid, lauad, baarilett, joogiklaasid jms. Joogikaardilt said vist maitstud kõik joogid :)

Kommentaare ei ole: