neljapäev, 23. veebruar 2012

Muumitrollid rännakul

Hakkab juba traditsiooniks kujunema, et meie planeeritud matkapäevadel sajab vihma ja mitte natuke, vaid ikka kallab korralikult. Ei erinenud ka tänane...

Teekond viis meid Te Anau'st Milford Sound'i, mis juttude järgi on üks ilusamaid fjorde terves Fiordland National Park's. Võib olla täiesti tõsi, kuid kuna pilved olid täna väga madalal, siis tänast vaadet ei anna just kiita. Väike võrdlus alloleval pildil - vasakul tänane vaade ning paremal ilusa ilma vaade. Tundub, et tuleb ilusa ilmaga tagasi minna :)

Üldiselt tasub Milford Sound'i minna juba sellel teel asuvate vaadete pärast ja selle tee ääres asub ka mitmeid matkaradasid. Kui esialgne plaan nägi ette terve päeva pikkust matka, siis ilmastiku tõttu valisime veidi lühema - 3h pikkuse Key Summit matkaraja. Sel korral olime juba veidi paremini varustatud, nimelt käisime hommikul ekstra poest läbi ning ostsime endale vihmakeebid, milledes nägime välja nagu muumitrollid :) Matkarada oli tegelikult väga lahe, esimene pool teest siis puhtalt ülesmäge (kõrguste vahe alg-ja sihtpunkti vahel 400m) ja pärast sama teed pidi alla.

Poolel teel üles pildistamise pausi ajal vaatan, et Aive lesib selili... küsin, et kas kõik ikka korras ja vastus tuleb "Oota, ma minestan nüüd korraks ja siis hakkab jälle hea".. Eeeeee, et siis MISMÕTTES? Aga kõik sai kohe korda ning matk jätkus õnnelikult.

Taaskord, ilusa ilmaga oleks sel rajal väga palju imelisi vaateid, kuid täna nägime enamasti pilvi ning läbi nende kumavaid mägesi... Lookout, mille juurde läksime oli "vaade Marian'i järvele", kuid noh, reaalsuses oli see vaade pilvedele .. isegi järvekontuure ei näind...

Sooja saamiseks astusime tagasiteel läbi kohalikust alko poest ning soetasime endale sealt ühe cherry ning kiivi veini. Esimene neist maitses vägagi hästi, kuigi tuli välja et tegemist ei ole siiski cherryga vaid hoopis kirsi veiniga. Teine kõlbas juua, aga rohkem ei taha.

Homseks paluks päikest! Aitäh! :)

Kommentaare ei ole: