kolmapäev, 15. veebruar 2012

Ufod pilves

Täna oli äratus varajane, sest ees oli ootamas ca 10h matk - Alpine crossing. Kuigi juba õhtune ilmaennestus lubas meile vaid vihma ja äikest, siis õhtuse seisuga anti siiski luba rajale minna. Hommikul aga kostus koputus uksele ning saabus uudis, et ilmastikuolud on veelgi halvenenud ning Apline crossingut täna teha ei saa ... Tuppa saabus vaikus ning kõigi suunurgad vajusid alla poole. Oli ju Alpine crossing just see, mis oli esimene MUST DO tegevus meie reisikavas.

Meil oli kaks võimalust, kas tagastada matkavarustus või siis minna mõnele teisele matkarajale. Loomulikult valisime teise variandi ning võtsime omale eesmärgiks hotelli perenaise poolt välja soovitatud alternatiivmatka - Tama järved (Tama Lakes), mille nii algus kui lõpp asusid külakeses nimega Whakapapa. Tegemist oli ca 6h pikkuse matkaga, millel oli kolm põhilist sihtkohta: Taranaki Falls; Lower Tama Lake ning Upper Tama Lake.

Algus oli lihtne ning isegi vihma ei sadanud, kuid mida edasi ning kõrgemale, seda külmemaks ja märjemaks me teekond muutus. Jõudes Lower Tama Lake juurde pidi natuke pingutama, et aru saada kus on järv, sest pilved olid nii madalal, et vaadet praktiliselt polnud. Olenemata sellest asjaolust, otsustasime siiki matkata ka Upper Tama Lake äärde, kuigi teadsime, et ega me seal ka suurt näe. Teekond Upper Tama Lake jäärde tähendas vaid ülesmäge liikumist, päris väsitav oli, kuid nii sai vähemalt sooja, sest üleval oli tuul ikka suhteliselt tugev ning vihm oli ka tugevamaks muutunud. Aga kohale jõudsime!

Aeg premeerida ennast võileiva ning Vana Tallinnaga. Mõnus! :) Kuna kindad olid märjaks saanud (või mõnedel üldse need puudsid), siis varusokkidest said ideaalsed kinnaste asendajad. Jälle oli soe ja hea :)

Tagasitee oli lihtsam ning ilmgi muutus selgemaks või oli see siis vaid Vana Tallinna mõju, mis meile sellise illusiooni tekitas.

Olenemata sellest, et ilm oli nagu ta oli ning nähtavus pilves puudus, oli tegemist siiski omaette kogemusega ning suhteliselt fun. Sellest aga, et Alpine crossing ära jäi, on ikkagi maru maru kahju .. aga noh, ongi põhjust Uus-Meremaale tagasi tulla.



Kommentaare ei ole: