pühapäev, 19. veebruar 2012

Planeeritud rannapäev

Kuna siinsed päevad on olnud täis tegemisi, siis mõtlesimegi teha ühe lihtsalt puhkamise päeva – magada kaua ning siis lasta päikesel ning ookeanilainetel ennast hellitada.

Noh, selline oli vähemalt meie plaan, aga plaane tehakse ju vaid selleks, et kui midagi paremat teha pole, siis oleks vähemalt midagigi teha. See tähendas vaid seda, et randa jõudsime vaid korraks ja seda ka alles kell 6 õhtul, sest avastasime palju muid põnevaid ning avastamist väärtu kohti nagu Ngarua Caves, Harwoods Hole, Wharariki Beach ning Cape Farewell.

Harwards Hole-ni jõudmiseks tuli läbida ca 45minutiline matkarada, mis muideks kulges läbi metsa kus on filmitud Lord Of The Rings! :) Matkamiseks olime me taas valinud õige varustuse – kellel miniseelik, kellel plätud ehk ukerdamist jagus piisavalt, sest tegemist ei olnud lihtsa metsateega vaid tuli ronida üle kivide ning nende vahelt. Aga kuna me oleme juba osavad, siis saime ilusti hakkama :)

Wharariki Beach-i jõudmiseks tuli parkimisplatsilt jalutada ca 20minutit. Autost välja astudes tahtis tuul meid pikali puhuda ning rannas oli see veel tugevam. Rand ise oli aga VAU! Oleks nagu sattunud kõrbe.. need liivaluited. Ja milline tuul, võiks vist isegi öelda, et rannas möllas väike liivatorm – liiv tuiskas sellise hooga mööda jalgu ning nägu, et sõna otsest mõttes oli valus ja mitte vähe. Aga see vaatepilt ja elamus oli seda valu väärt!

Aga et üleüldse endesse paikadesse jõuda tuli meil läbida mõnusalt palju kurvilisi mägiteid – keerutamist on siin niivõrd palju, et kõigil v.a juhil läheb süda pahaks – juhil on FUN! Loodusega ning vaadetega hakkame juba ära harjuma, enam ei peata autot iga natukese aja tagant kinni, et pilte teha. Täna tegime seda vaid korra, kui tagasiteel avastasime musti luiki täis lahesopi – võimas vaatepilt.

Kommentaare ei ole: