laupäev, 11. veebruar 2012

Singapur - nätsu vaba maa

Singapuri saabusime õhtutundidel, kuid oli veel valge ning soojakraade oli endiselt 30. Uskumatu, kui ilus ja puhas siin on.. isegi kogu teekonna jooksul lennujaamast kesklinna ei pannud ühtegi räämas või lagunenud piirkonda tähele. Huvitav kas nätsud on ka siin riigis keelatud sellepärast et neid tänavale ei visataks ning linna üldist puhast muljet ei rikuks? Ei tea, aga huvitav siiski.

Meie hostel asus China Town-s. Ei ole vist vahet mis linnaga tegu on, aga china town näeb välja igalpool ühesugune - veidrad lõhnad ning natuke kahtlane ümbruskond. Samas asukohalt väga hea kohapeal, sest ühistransporti me kasutama ei pidand, kõik oli jalutamisdistantil.

Peale sisseseadmist läksime linnaga tutvuma. Selleks ajaks hakkas väljas juba hämarduma, kuid peab ütlema et seda maagilisemaks muutus linn. Otsisime üles Fountain of Wealth-i ning uimerdasime niisama ringi. Kõik need pilvelõhkujatega linnad on ööpimeduses nii ilusad, neis peitub mingi salapära. Nii mõnigi pilvelõhkuja kuulus pankadele, ma ei saa aru miks ma Nordeale kuuluvat maja ei leidnud?!? Nordeal peaks Singapuris kontor täitsa olemas olema, kuid mina seda igastahes ei leidnud...võib-olla õnnestub see leida Uus-Meremaalt tagasi tulles, kui taas paar päeva Singapuris veedame.

Kuigi ärganud olime Eesti aja järgi hommikul läksime magama siiski kohaliku aja järgi õigel ajal – ju siis andis lennukis magamata öö enast tunda, seega jet lag-i meil ei tekkinud J Hommikul muidudgi magasime veits sisse, aga ega puhkusel polegi vaja vara ärgata. Peab mainima, et Singapur on ilus ka päevavalguses. Kogu see rohelus ning lilled, lihtsalt ilus. Ei leidu muid sõnu. Sihtmärgiks oli meil sel korral Marine Bay Sand Skypark - ehk siis panoraamvaade kolmiktorni 56ndalt ning 57ndalt korruselt. Seal asub ka miljoni dollari vaatega bassein, kuid see on kahjuks kasutamiselks ainult hotelli külastajatele. Ma nüüd ei ole kindel, kas see oli 20$ maksvat piletihinda väärt, aga omaette elamus oli see siiski, sest vaade oli võimas – tundub, et see linn on algusest lõpuni läbi mõeldud, sest iga maja sobib ideealselt just sinna kus ta asub, isegi kõik need pilvelõhkujad :)

Kommentaare ei ole: