kolmapäev, 9. juuli 2014

Loomad siin ja loomad seal ja nii terve päev (P20)

Öö telgis oli külm. Ok, seda hetkeni kui otsustasin magamiskoti oma ümbrisest välja võtta ja endale peale panna. Peale seda oli olemine jälle mõnus. Kell näitas siis 2:15. Hoovis hullasid hüäänid, seega telgist välja minna polnud vähimatki soovi ning õnneks polnud ka vajadust. Pistsin nina teki alla tagasi ja jätkasin oma und.

Äratus oli 7:30, sest hommikusöögi olime Yahayaga kokku leppinud kella 8'ks. Telgist välja astudes olid meid tervitamas kaelkirjakud, keda siis hommikukohvi nautides imetleda saime. Kuna telk oli sel ööl laenatud, siis pakkisime kogu oma kraami kokku ja tagastasime telgi. Loodetavasti jõuab meie telk ikka tänaseks ööks kohale, sest autos või lageda taeva all küll magada ei soovi.

Ca 9 olime omadega valmis ning terve päev kestev game drive võis alata. Tundub, et õnn on täna taas meiega, sest ei kulunud just palju aega kui jõudsime jõeni, mis oli sõna otseses mõttes jõehobusid pilgeni täis. Veidi eemal aga tatsas ringi lõvi, kes oli jõe äärde janu kustutama tulnud. Edasi algas aga jaht gepardi(te)le. Väidetavalt kuskil põõsa all pidavatki üks lamama, ja otsustasime oodata kuni ta püsti tõuseb ja meil ka teda õnnestuks näha. Sel ajal kui Yahaya ja Salim gepardi valves olid, pikutasime meie auto katusel ja võtsime päikest. Nii mõnegi jaoks olime tõenäoliselt meie ka parajad vaatamisväärsused, aga sellest me ei hoolinud. Gepard otsustas sel korral mitte püsti tõusta ja ühtegi teist me ka ei leidnud, seega gepardijaht oli meil edutu.

Hoolimata ebaõnnest geparditega, nägime taaskord tervet hulka kaelkirjakuid, elevante, sadu buffalosid, veel lõvisid ning loomulikult tuhandetes erinevaid antiloobilisi. Päeva teises pooles ootas meid aga üllatus, kelleks oli leopard. Magas tema tee kõrval oleva puu otsas, nagu vana laiskloom ise. Leopard on üks nendest loomadest, keda meil varem polnud õnnestunud vabas looduses näha. Peab ütlema, et see kass on ikka võimas küll ja väga väga ilus.

Kui olime juba suuna kodu poole võtnud, siis nägime midagi mida ei osanud oodatagi- elevantide paradiis. Neid oli kümneid ja kümneid kui mitte sadu. Nii suuri kui väikseid ja imetillukesi - pisim oli ca kahe kuune ja paistis vaevu pika rohu seest välja. Kirjeldada vast polegi seda võimalik. Lihtsalt amazing! Lõputult ei saanud sinna aga jääda, sest telkimisalale tahtsime kohale jõuda veel valges, et saaks pesus käia ja laagri uuesti püsti panna. Valges kohale jõudsime, pesus saime ka käia, aga laagrit püsti panna ei saand, sest meie telk polnud endiselt saabunud. Seega istusime niisama ja nautisime ilma. Jõime kohvi/teed ning popcorni :D Elu dzunglis polegi nii hull :D Telk polnud saabunud ka veel päikeseloojanguks, aga see eest loojang ise oli ülivõrdes ilus. Õhtusööki sõime täna köögis, sest laagriplats oli ainult meie päralt. Telki me muideks ära ei jõudnudki oodata - Yahaya jooksis naaberlaagrisse ja tõi taaskord ühe telgi laenuks. Kui juba tuttu olime läinud, siis kuulsime, et viimaks saabus ka meie telk, aga eks sinna kolime siis homme :)

Kommentaare ei ole: