kolmapäev, 9. juuli 2014

Päev 21 ehk pool reisist läbi...

Täna öösel käisid jälle hüäänid me hoovis hullamas. Keegi oli veel ja võime vaid arvata, et tegemist oli pühvliga, sest just see isend vahtis meile vastu kui hommikul telgist välja ronisime.

Hommiksöök oli tavapäraselt kell 8 ning peale seda jällegi game drive'le. Kuna eile gepardeid ei õnnestunud näha, siis algas tänane hommik taaskord jahiga geparditele. Suundusime alale, kus geparditele väidetavalt meeldib ringi liikuda. Gepardeid ei näinud, küll aga dikdik'e - need armsad tillukesed antiloobikesed. Jätkasime jahti. Gepardeid ikka ei leidnud, aga see eest lamasid otse tee ääres puu all 7 lõvi. Fakt, et me oleks võinud neil üle saba sõita, ei kõigutanud neid mitte karva võrdki. Ainuke asi mis neid liigutama pani oli päike - kui päike peale hakkas paistma, siis tõusti püsti ning liiguti täpselt nii palju, et oleks varjus ja siis visati uuesti külili maha. Totaalsed laiskvorstid.

Ma ei teagi, kui kaua me lõvisid imetledes aega mööda saatsime, aga sealt lahkudes oli igastahes aeg pöörduda laagriplatsile, et lõunat süüa. Kuna eile terve päev kestev game drive oli liiga väsitav, siis otsustasime, et täna teeme game drive'd kahes osas - ühe hommikul ja teise pärastlõunal. Nende vahepeal käime oma laagris lõunat söömas ja puhkamas. Laagriplatsile jõudes hakkaski Yahaya kokkama ja meie viskasime siruli ja võtsime päikest - mingisuguse jume võiks ju ikka aafrika reisilt saada ;)

15:30 oli aeg asuda tänasele teisele game drive'le. Elevandid, kaelkirjakud, erinevad antiloobilised. Siis märkasime, et eemal on tee ääres terve rivi autosid. See sai tähendada vaid üht - vaateväljas on mõni "kass". Nii oligi - pildil oli ma ei tea kui mitu lõvi ning leopard. Kahte liiki kassilised korraga pildil, seda ei ole me enne veel juhtunud nägma. Ja no see täpiline kass - oeh, ilus/võimas/äge... Tegine ruumi ka uutele saabuvatele autodele ja võtsime suuna kodu poole, et enne pimedat tagasi jõuda. Teel koju otsustasid meid lõbustada vervet monkey'd. Need on ikka korralikud tegelased ja varganäod - pidime jälgima, et nad autosse ei otsustaks hüpata ja siis koos meie varaga jalga ei laseks (nii nagu neil kombeks kipub olema). Lisaks nendele ahvidele näitas ennast meile ka terve trobikond paaviane. Ühesõnaga korralik monkey business käis meil koduteel.

Laagrisse jõudes jooksime kiirelt pessu ja seda kahel põhjusel. Esiteks tuli jõuda enne pimedat, sest elektrit meil siin ju pole ning päris taskulambiga ei tahaks dushi alla minna. Teiseks saabus täna meie laagrisse kaks suurt gruppi, seega tahtsime enne selle massi saabumist oma toimetamised ära teha. Õnnestus! :)

Ülejäänud õhtu möödus nagu kõik eelmisedki - imetlesime päikeseloojangut, sõime õhtust ja siis tuttu. Homme jälle uus päev ja on mida oodata :)

Kommentaare ei ole: